Bulvės su kiauliena orkaitėje
5 (2 įvertinimai)
8-10 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Tai yra universalus patiekalas, kuris yra švelnus, skanus ir kvapnus. Bulvių su kiauliena kepimo orkaitėje receptas yra labai paprastas. Tai puikus pasirinkimas šventinei vakarienei! Kaip mėsos pagrindas puikiai tiks ne tik kiauliena, bet ir jautiena ar vištiena, o mėsą netgi galite pakeisti grybais ar kitomis daržovėmis. Viskas priklauso nuo jūsų vaizduotės, skonio pageidavimų ir produktų prieinamumo. Tokio patiekalo paruošimas neužims daug laiko, visus ingredientus išdėliojame sluoksniais, o tada kepame patiekalą orkaitėje. O jo ruošimo metu galite pasigaminti salotų, užkandžių ir kt.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena0,5 kilogramo
-
Bulvės6~8 vnt
-
Sūris100 gramų
-
Majonezas100 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Druska ir pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kiaulieną prieš kepimą būtinai gerai nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Kiaulieną šiek tiek pamušame, kad ji taptų minkštesnė.
-
2. Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais (ne daugiau kaip 5 milimetrų storio), 30 minučių pamirkykite bulves šaltame vandenyje, kad pasišalintų krakmolo perteklius.
-
Reklama
-
3. Tada nupilkite vandenį ir nuvalykite bulves popieriniu rankšluosčiu. Kepimo skardą patepame aliejumi, dedame bulves, druską, pipirus, svogūną nulupame ir supjaustome pusžiedžiais, dedame ant bulvių viršaus.
-
4. Kitame sluoksnyje išdėliokite kiaulienos gabalėlius pagal tai, kad jie uždengtų vienu sluoksniu bulves su svogūnais, pasūdykite ir papipiriuokite.
-
Reklama
-
5. Sutepkite kiaulieną majonezu. Sūrio gabalėlį sutarkuokite stambia tarka, pabarstykite kiaulieną.
-
6. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, 40-50 minučių dedame į ją kepimo skardą, periodiškai tikrinkite pasirengimą. Iškepusį patiekalą šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite, patiekite su paprika ir pomidorų griežinėliais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama