Bulvės grietinėlėje orkaitėje

Bulvės grietinėlėje orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Kvapias, sultingas bulves grietinėlėje galima paruošti porcijiniuose puoduose arba didelėje karščiui atsparioje formoje ir skaniai išeis bet kokiu atveju, pažadu! Tikslinga šį patiekalą ruošti iš jaunų ir ne itin didelių bulvių. Šis skanus patiekalas puikiai tiks ne tik ant kasdienio, bet ir šventinio stalo – atrodo labai gražiai! Tuo pačiu metu ingredientai yra prieinami ir nebrangūs – net jei nuspręsite naudoti grybus. Dabar galiu drąsiai teigti, kad jei tiksliai laikotės recepto, tai nieko nepaprasto šiame recepte nėra. Žingsnis po žingsnio nuotraukos jums padės!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    1 kilogramas
  • Grietinėlė
    2 stiklinės
  • Aliejus
    4~5 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Čiobreliai
    pagal skonį
  • Sūris
    150 gramų
  • Krapai
    pagal skonį
  • Malti kvapieji pipirai
    pagal skonį
  • Kepti grybai
    0.5 kilogramo (neprivaloma)
  • Česnakai
    2~3 skiltelės
  • Petražolės ir krapai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Bulves gerai nuplaukite ir išdžiovinkite. Perpjaukite išilgai per pusę (jei didelės, tada į ketvirčius).
    1. Bulves gerai nuplaukite ir išdžiovinkite. Perpjaukite išilgai per pusę (jei didelės, tada į ketvirčius).
  • Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Jei naudojate grybus, pakepinkite juos kitoje keptuvėje.
    2. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Jei naudojate grybus, pakepinkite juos kitoje keptuvėje.
  • Reklama
  • Perkelkite bulves į puodą arba formą (taip pat ir grybus).
    3. Perkelkite bulves į puodą arba formą (taip pat ir grybus).
  • Dėdami įberkite druskos ir pipirų. Supilkite grietinėlę.
    4. Dėdami įberkite druskos ir pipirų. Supilkite grietinėlę.
  • Reklama
  • Ant viršaus užberkite čiobrelių ir pašaukite į iki 180C įkaitintą orkaitę apie 40 minučių.
    5. Ant viršaus užberkite čiobrelių ir pašaukite į iki 180C įkaitintą orkaitę apie 40 minučių.
  • Šiuo metu nulupkite ir susmulkinkite česnaką.
    6. Šiuo metu nulupkite ir susmulkinkite česnaką.
  • Reklama
  • Sūrį sutarkuokite.
    7. Sūrį sutarkuokite.
  • Susmulkinkite žalumynus.
    8. Susmulkinkite žalumynus.
  • Reklama
  • Išimkite bulves iš orkaitės. Pabarstykite česnaku ir žolelėmis.
    9. Išimkite bulves iš orkaitės. Pabarstykite česnaku ir žolelėmis.
  • Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio.
    10. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio.
  • Reklama
  • Ir pašaukite į orkaitę dar 15 minučių, kol sūris išsilydys.
    11. Ir pašaukite į orkaitę dar 15 minučių, kol sūris išsilydys.
  • Patiekite patiekalą karštą!
    12. Patiekite patiekalą karštą!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai