Bulvės grietinėlėje orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kvapias, sultingas bulves grietinėlėje galima paruošti porcijiniuose puoduose arba didelėje karščiui atsparioje formoje ir skaniai išeis bet kokiu atveju, pažadu! Tikslinga šį patiekalą ruošti iš jaunų ir ne itin didelių bulvių. Šis skanus patiekalas puikiai tiks ne tik ant kasdienio, bet ir šventinio stalo – atrodo labai gražiai! Tuo pačiu metu ingredientai yra prieinami ir nebrangūs – net jei nuspręsite naudoti grybus. Dabar galiu drąsiai teigti, kad jei tiksliai laikotės recepto, tai nieko nepaprasto šiame recepte nėra. Žingsnis po žingsnio nuotraukos jums padės!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės1 kilogramas
-
Grietinėlė2 stiklinės
-
Aliejus4~5 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Čiobreliaipagal skonį
-
Sūris150 gramų
-
Krapaipagal skonį
-
Malti kvapieji pipiraipagal skonį
-
Kepti grybai0.5 kilogramo (neprivaloma)
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Petražolės ir krapaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Bulves gerai nuplaukite ir išdžiovinkite. Perpjaukite išilgai per pusę (jei didelės, tada į ketvirčius).
-
2. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Jei naudojate grybus, pakepinkite juos kitoje keptuvėje.
-
Reklama
-
3. Perkelkite bulves į puodą arba formą (taip pat ir grybus).
-
4. Dėdami įberkite druskos ir pipirų. Supilkite grietinėlę.
-
Reklama
-
5. Ant viršaus užberkite čiobrelių ir pašaukite į iki 180C įkaitintą orkaitę apie 40 minučių.
-
6. Šiuo metu nulupkite ir susmulkinkite česnaką.
-
Reklama
-
7. Sūrį sutarkuokite.
-
8. Susmulkinkite žalumynus.
-
Reklama
-
9. Išimkite bulves iš orkaitės. Pabarstykite česnaku ir žolelėmis.
-
10. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio.
-
Reklama
-
11. Ir pašaukite į orkaitę dar 15 minučių, kol sūris išsilydys.
-
12. Patiekite patiekalą karštą!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama