Agrastų ir raudonųjų serbentų uogienė
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Siūlau paruošti puikią uogienę žiemai, kur agrastai yra ryškiose raudonųjų serbentų sultyse. Uogienė yra tiršta, puikiai tinka gerti arbatą ar kepti kepinius. Verdant uogienę nereikia šalinti putos kaip nuo kitų uogienių, nes būtent joje yra didžiausias pektino kiekis, dėl kurio uogienė tampa tiršta. Prieš uždarydami būtinai leiskite jai atvėsti, kad ant dangčio nesusidarytų kondensatas, dėl kurio gali atsirasti pelėsis. Uogienę laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agrastai500 gramų
-
Raudonieji serbentai500 gramų
-
Cukrus750 gramų
-
Vanduo75 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
-
2. Raudonuosius serbentus suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Viską užvirkite ant vidutinės ugnies ir troškinkite 10 minučių. Viską sutrinkite blenderiu.
-
Reklama
-
3. Masę pertrinti per sietelį į puodą storu dugnu. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir gerai išmaišydami troškinkite 5 minutes.
-
4. Nuimkite agrastų stiebus ir sudėkite į raudonųjų serbentų sirupą.
-
Reklama
-
5. Viską užvirkite ir virkite 5 minutes.
-
6. Į uogas suberkite cukrų ir išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Uogienę maišydami virkite 20 minučių, kai cukrus ištirps. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir leiskite visiškai atvėsti, tada sandariai uždarykite ir laikykite.
-
8. Gerų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama