Bulgariški ryžiai
5 (1 įvertinimai)
3-4 Porcijos
35 min.
Apie receptą
Ryžiai yra universalus maistas. Jie puikiai dera su mėsa, jūros gėrybėmis, vaisiais ir daržovėmis. Ryžių patiekalai skanūs, lengvi ir maistingi. Bulgariški ryžiai virti su daržovėmis ir žolelėmis. Į šiuos ryžius galite įdėti šiek tiek šviežio arba malto čili. Tai labai skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali būti patiekiamas pietums ar vakarienei, taip pat puikiai tinka gavėnios stalui.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Ilgagrūdžiai ryžiai150 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Saldžioji paprika (raudona)1 vnt
-
Pomidorai2~3 vnt
-
Augalinis aliejus2~3 šaukštai
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Šviežios petražolės1 krūva
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Ryžiai gali būti naudojami ir apvalūs.
-
2. Svogūną ir papriką nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais.
-
Reklama
-
3. Pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais.
-
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite susmulkintą svogūną, papriką ir pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės. Tada sudėkite pomidorus ir kepkite dar 1-2 minutes.
-
Reklama
-
5. Nuplaukite ryžius.
-
6. Į keptuvę su daržovėmis suberkite ryžius.
-
Reklama
-
7. Užpilkite karštu vandeniu, kad pasidengtų 1-2 pirštais virš turinio. Užvirkite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite uždengę, kol suminkštės.
-
8. Smulkiai supjaustykite česnaką ir žoleles.
-
Reklama
-
9. Išvirtus ryžius pagal skonį pagardinkite daržovėmis, suberkite žoleles ir česnaką. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite 15 minučių, kad ryžiai prisitrauktų.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama