Žalieji lęšiai su vištiena

Žalieji lęšiai su vištiena

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Siūlau sotų, skanų patiekalą, kurį gana nesunku paruošti. Lęšiai su vištiena yra puikus kasdienis patiekalas. Gamindama naudoju vištienos šlauneles, bet galima naudoti bet kokias vištienos dalis, galima ir filė. Daržoves galite dėti pagal savo skonį - kartais dedu ir baklažanų, taip pat labai skanu.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žalieji lęšiai
    200 gramų
  • Vištiena
    400 gramų (bet kokios dalys)
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Paprika
    1 vnt
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Augalinis aliejus
    4 šaukštai
  • Bazilikas
    pagal skonį (švieži arba sausi)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nedelsdami paruoškite visus ingredientus. Lęšius nuplaukite šaltame vandenyje, naudodami sietelį. Svogūnus ir morkas nulupkite ir nuplauk...
    1. Nedelsdami paruoškite visus ingredientus. Lęšius nuplaukite šaltame vandenyje, naudodami sietelį. Svogūnus ir morkas nulupkite ir nuplaukite. Taip pat nuplaukite vištienos dalis šaltame vandenyje. Išvalykite papriką nuplaukite tekančiu vandeniu.
  • Žaliuosius lęšius sudėkite į puodą, įpilkite vandens ir virkite, kol suminkštės – tai apie 40 minučių nuo skysčio užvirimo momento. Tada ...
    2. Žaliuosius lęšius sudėkite į puodą, įpilkite vandens ir virkite, kol suminkštės – tai apie 40 minučių nuo skysčio užvirimo momento. Tada nupilkite vandens perteklių nuo lęšių.
  • Reklama
  • Kol lęšiai verda, smulkiai supjaustykite svogūną, stambia tarka sutarkuokite morkas, o paprikos minkštimą supjaustykite mažais kubeliais ...
    3. Kol lęšiai verda, smulkiai supjaustykite svogūną, stambia tarka sutarkuokite morkas, o paprikos minkštimą supjaustykite mažais kubeliais arba juostelėmis.
  • Vištienos mėsą atskirkite nuo kaulo (jei reikia) ir supjaustykite mažais gabalėliais.
    4. Vištienos mėsą atskirkite nuo kaulo (jei reikia) ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Reklama
  • Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite visas susmulkintas daržoves, kepkite ant mažos ugnies, reguliariai maišydami mentele, k...
    5. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite visas susmulkintas daržoves, kepkite ant mažos ugnies, reguliariai maišydami mentele, kol suminkštės – tai apie 8-10 minučių.
  • Į keptuvėje esančias daržoves suberkite vištienos gabalėlius, pasūdykite ir toliau viską kartu troškinkite ant vidutinės ugnies dar 10 mi...
    6. Į keptuvėje esančias daržoves suberkite vištienos gabalėlius, pasūdykite ir toliau viską kartu troškinkite ant vidutinės ugnies dar 10 minučių, retkarčiais pamaišydami mentele.
  • Reklama
  • Į keptuvę suberkite virtus lęšius, išmaišykite, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite garuose ant mažos ugnies 5-7 minutes.
    7. Į keptuvę suberkite virtus lęšius, išmaišykite, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite garuose ant mažos ugnies 5-7 minutes.
  • Patiekalą sudėliokite porcijomis, į kiekvieną įberkite smulkiai pjaustytų bazilikų ir patiekite. Gero apetito!
    8. Patiekalą sudėliokite porcijomis, į kiekvieną įberkite smulkiai pjaustytų bazilikų ir patiekite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai