Braškių uogienė su šokoladu
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Jei mėgstate šokoladu padengtas braškes, tuomet jums tikrai patiks ši uogienė! Skani, aromatinga, sodraus šokolado skonio – ši uogienė nepaliks abejingų. Ją labai myli ir vaikai. Puikus derinys – braškės ir juodasis šokoladas. Uogienei gaminti geriau naudoti juodąjį šokoladą su dideliu kakavos kiekiu, bet jei nemėgstate juodojo šokolado, pakeiskite jį pienišku šokoladu - taip pat bus skanu.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškių1 kilogramas
-
Šokoladas100 gramų
-
Cukrus600 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Išrūšiuokite braškes, pašalinkite sugedusias ir minkštas uogas. Į tinkamą gilų dubenį supilkite 1,5 litro šalto vandens ir ištirpinkite jame 1 arbatinį šaukštelį sodos. Įdėkite braškes į sodos vandenį ir palikite 10 minučių. Kepimo soda padės pašalinti pesticidų likučius ir nešvarumus nuo uogų paviršiaus.
-
Reklama
-
3. Nuimkite uogų stiebus, sudėkite į kiaurasamtį ir gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
-
4. Paruoštas braškes sudėkite į puodą.
-
Reklama
-
5. Suberkite cukrų ir palikite 2-3 valandas kambario temperatūroje, kad braškės išleistų sultis.
-
6. Kai uogos išskirs sultis, dėkite ant viryklės ir užvirkite ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
7. Virkite 10 minučių nuo užvirimo ant mažos ugnies, nugriebdami susidariusias putas.
-
8. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į uogienę. Virkite uogienę su šokoladu, maišydami dar 7-10 minučių ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
9. Šokoladas turi visiškai ištirpti.
-
10. Stiklainius ir dangtelius sterilizuokite jums patogiu būdu.
-
Reklama
-
11. Užpildykite stiklainius verdančia uogiene.
-
12. Sandariai uždarykite dangtelius ir padėkite juos po šilta antklode, apversdami. Palikite, kol visiškai atvės.
-
13. Braškių uogienė su šokoladu paruošta! Perkelkite į rūsį arba tamsią, vėsią laikymo vietą. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama