Braškių uogienė su šokoladu

Braškių uogienė su šokoladu

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Jei mėgstate šokoladu padengtas braškes, tuomet jums tikrai patiks ši uogienė! Skani, aromatinga, sodraus šokolado skonio – ši uogienė nepaliks abejingų. Ją labai myli ir vaikai. Puikus derinys – braškės ir juodasis šokoladas. Uogienei gaminti geriau naudoti juodąjį šokoladą su dideliu kakavos kiekiu, bet jei nemėgstate juodojo šokolado, pakeiskite jį pienišku šokoladu - taip pat bus skanu.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškių
    1 kilogramas
  • Šokoladas
    100 gramų
  • Cukrus
    600 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Išrūšiuokite braškes, pašalinkite sugedusias ir minkštas uogas. Į tinkamą gilų dubenį supilkite 1,5 litro šalto vandens ir ištirpinkite j...
    2. Išrūšiuokite braškes, pašalinkite sugedusias ir minkštas uogas. Į tinkamą gilų dubenį supilkite 1,5 litro šalto vandens ir ištirpinkite jame 1 arbatinį šaukštelį sodos. Įdėkite braškes į sodos vandenį ir palikite 10 minučių. Kepimo soda padės pašalinti pesticidų likučius ir nešvarumus nuo uogų paviršiaus.
  • Reklama
  • Nuimkite uogų stiebus, sudėkite į kiaurasamtį ir gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
    3. Nuimkite uogų stiebus, sudėkite į kiaurasamtį ir gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  • Paruoštas braškes sudėkite į puodą.
    4. Paruoštas braškes sudėkite į puodą.
  • Reklama
  • Suberkite cukrų ir palikite 2-3 valandas kambario temperatūroje, kad braškės išleistų sultis.
    5. Suberkite cukrų ir palikite 2-3 valandas kambario temperatūroje, kad braškės išleistų sultis.
  • Kai uogos išskirs sultis, dėkite ant viryklės ir užvirkite ant silpnos ugnies.
    6. Kai uogos išskirs sultis, dėkite ant viryklės ir užvirkite ant silpnos ugnies.
  • Reklama
  • Virkite 10 minučių nuo užvirimo ant mažos ugnies, nugriebdami susidariusias putas.
    7. Virkite 10 minučių nuo užvirimo ant mažos ugnies, nugriebdami susidariusias putas.
  • Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į uogienę. Virkite uogienę su šokoladu, maišydami dar 7-10 minučių ant silpnos ugnies.
    8. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į uogienę. Virkite uogienę su šokoladu, maišydami dar 7-10 minučių ant silpnos ugnies.
  • Reklama
  • Šokoladas turi visiškai ištirpti.
    9. Šokoladas turi visiškai ištirpti.
  • Stiklainius ir dangtelius sterilizuokite jums patogiu būdu.
    10. Stiklainius ir dangtelius sterilizuokite jums patogiu būdu.
  • Reklama
  • Užpildykite stiklainius verdančia uogiene.
    11. Užpildykite stiklainius verdančia uogiene.
  • Sandariai uždarykite dangtelius ir padėkite juos po šilta antklode, apversdami. Palikite, kol visiškai atvės.
    12. Sandariai uždarykite dangtelius ir padėkite juos po šilta antklode, apversdami. Palikite, kol visiškai atvės.
  • Braškių uogienė su šokoladu paruošta! Perkelkite į rūsį arba tamsią, vėsią laikymo vietą. Gero apetito!
    13. Braškių uogienė su šokoladu paruošta! Perkelkite į rūsį arba tamsią, vėsią laikymo vietą. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai