Braškių uogienė su šokoladu

Braškių uogienė su šokoladu

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Jei mėgstate šokoladu padengtas braškes, tuomet jums tikrai patiks ši uogienė! Skani, aromatinga, sodraus šokolado skonio – ši uogienė nepaliks abejingų. Ją labai myli ir vaikai. Puikus derinys – braškės ir juodasis šokoladas. Uogienei gaminti geriau naudoti juodąjį šokoladą su dideliu kakavos kiekiu, bet jei nemėgstate juodojo šokolado, pakeiskite jį pienišku šokoladu - taip pat bus skanu.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškių
    1 kilogramas
  • Šokoladas
    100 gramų
  • Cukrus
    600 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Išrūšiuokite braškes, pašalinkite sugedusias ir minkštas uogas. Į tinkamą gilų dubenį supilkite 1,5 litro šalto vandens ir ištirpinkite j...
    2. Išrūšiuokite braškes, pašalinkite sugedusias ir minkštas uogas. Į tinkamą gilų dubenį supilkite 1,5 litro šalto vandens ir ištirpinkite jame 1 arbatinį šaukštelį sodos. Įdėkite braškes į sodos vandenį ir palikite 10 minučių. Kepimo soda padės pašalinti pesticidų likučius ir nešvarumus nuo uogų paviršiaus.
  • Reklama
  • Nuimkite uogų stiebus, sudėkite į kiaurasamtį ir gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
    3. Nuimkite uogų stiebus, sudėkite į kiaurasamtį ir gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  • Paruoštas braškes sudėkite į puodą.
    4. Paruoštas braškes sudėkite į puodą.
  • Reklama
  • Suberkite cukrų ir palikite 2-3 valandas kambario temperatūroje, kad braškės išleistų sultis.
    5. Suberkite cukrų ir palikite 2-3 valandas kambario temperatūroje, kad braškės išleistų sultis.
  • Kai uogos išskirs sultis, dėkite ant viryklės ir užvirkite ant silpnos ugnies.
    6. Kai uogos išskirs sultis, dėkite ant viryklės ir užvirkite ant silpnos ugnies.
  • Reklama
  • Virkite 10 minučių nuo užvirimo ant mažos ugnies, nugriebdami susidariusias putas.
    7. Virkite 10 minučių nuo užvirimo ant mažos ugnies, nugriebdami susidariusias putas.
  • Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į uogienę. Virkite uogienę su šokoladu, maišydami dar 7-10 minučių ant silpnos ugnies.
    8. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į uogienę. Virkite uogienę su šokoladu, maišydami dar 7-10 minučių ant silpnos ugnies.
  • Reklama
  • Šokoladas turi visiškai ištirpti.
    9. Šokoladas turi visiškai ištirpti.
  • Stiklainius ir dangtelius sterilizuokite jums patogiu būdu.
    10. Stiklainius ir dangtelius sterilizuokite jums patogiu būdu.
  • Reklama
  • Užpildykite stiklainius verdančia uogiene.
    11. Užpildykite stiklainius verdančia uogiene.
  • Sandariai uždarykite dangtelius ir padėkite juos po šilta antklode, apversdami. Palikite, kol visiškai atvės.
    12. Sandariai uždarykite dangtelius ir padėkite juos po šilta antklode, apversdami. Palikite, kol visiškai atvės.
  • Braškių uogienė su šokoladu paruošta! Perkelkite į rūsį arba tamsią, vėsią laikymo vietą. Gero apetito!
    13. Braškių uogienė su šokoladu paruošta! Perkelkite į rūsį arba tamsią, vėsią laikymo vietą. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai