Braškių uogienė su pipirais ir mėtomis

Braškių uogienė su pipirais ir mėtomis

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
13 val.

Apie receptą

Siūlau pasigaminti originalią braškių uogienę žiemai, pridedant mėtų ir aitriųjų pipirų. Mėta suteiks jam vėsios natos, o pipirai suteiks skonio pliūpsnį. Užsirašykite šią idėją! Braškes rinkitės tankias ir ne itin dideles, tuomet uogienėje bus visos uogos. Galite paimti bet kokios rūšies mėtas ir, jei norite, susmulkinti. Nenaudokite maltų pipirų, jie suteiks tik kartumo, o ne aromato ir skonio sprogimo. Šią uogienę galite laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškės
    500 gramų
  • Cukrus
    500 gramų
  • Šviežios mėtos (lapeliai)
    50 gramų
  • Juodieji pipirai (žirneliai)
    4 vnt
  • Citrinos sultys
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite braškes, nuplaukite ir nusausinkite. Nuimkite mėtos stiebus, nuplaukite lapus ir ...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite braškes, nuplaukite ir nusausinkite. Nuimkite mėtos stiebus, nuplaukite lapus ir leiskite išdžiūti.
  • Braškes sudėkite į puodą storu dugnu ir apibarstykite cukrumi. Palikite viską 12 valandų, kad uogos išskirtų sultis.
    2. Braškes sudėkite į puodą storu dugnu ir apibarstykite cukrumi. Palikite viską 12 valandų, kad uogos išskirtų sultis.
  • Reklama
  • Į puodą įpilkite citrinos sulčių, užvirkite ir troškinkite 15 minučių, nugriebdami visas putas.
    3. Į puodą įpilkite citrinos sulčių, užvirkite ir troškinkite 15 minučių, nugriebdami visas putas.
  • Skiedinyje sutrinkite juodųjų pipirų žirnelius ir suberkite į uogas kartu su mėtų lapeliais.
    4. Skiedinyje sutrinkite juodųjų pipirų žirnelius ir suberkite į uogas kartu su mėtų lapeliais.
  • Reklama
  • Virkite uogienę dar 15 minučių ant silpnos ugnies.
    5. Virkite uogienę dar 15 minučių ant silpnos ugnies.
  • Karštą uogienę sudėkite į sterilizuotus, sausus stiklainius ir leiskite visiškai atvėsti. Po to uogienės stiklainius sandariai uždarykite...
    6. Karštą uogienę sudėkite į sterilizuotus, sausus stiklainius ir leiskite visiškai atvėsti. Po to uogienės stiklainius sandariai uždarykite ir padėkite saugojimui.
  • Reklama
  • Gerų pasiruošimų!
    7. Gerų pasiruošimų!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai