Braškių uogienė su levandomis
5 (2 įvertinimai)
1 Porcija
40 min.
Apie receptą
Jei įprasta braškių uogienė jums atrodo nuobodi, virkite ją pridedant levandų. Labai kvapni ir neįprasta uogienė patiks daugeliui. Nevirkite per ilgai, jei persistengsite, uogienė pradės kvepėti kaip muilas. Ir nevirkite ilgai, uogienė praras subtilų levandų aromatą. Tokią uogienę geriausia laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškės500 gramų
-
levandos25 gramai
-
Vanduo100 mililitrų
-
Cukrus500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus braškių levandų uogienei gaminti. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti, pašalinkite šakeles.
-
2. Levandas užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite, ir palikite pastovėti 20 minučių.
-
Reklama
-
3. Į dubenį storu dugnu suberkite braškes, suberkite cukrų ir užpilkite perkoštu levandų antpilu, išmaišykite.
-
4. Uždėkite uogienę ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Troškinkite 10 minučių iki norimo tirštumo, nugriebdami putas nuo uogienės paviršiaus.
-
Reklama
-
5. Levandų uogienę padalinkite į sterilizuotus stiklainius, uždarykite švariais dangteliais ir apverskite. Palikite šioje padėtyje, kol visiškai atvės.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama