Braškių uogienė su levandomis

Braškių uogienė su levandomis

5 (2 įvertinimai)

1 Porcija
40 min.

Apie receptą

Jei įprasta braškių uogienė jums atrodo nuobodi, virkite ją pridedant levandų. Labai kvapni ir neįprasta uogienė patiks daugeliui. Nevirkite per ilgai, jei persistengsite, uogienė pradės kvepėti kaip muilas. Ir nevirkite ilgai, uogienė praras subtilų levandų aromatą. Tokią uogienę geriausia laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškės
    500 gramų
  • levandos
    25 gramai
  • Vanduo
    100 mililitrų
  • Cukrus
    500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus braškių levandų uogienei gaminti. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus braškių levandų uogienei gaminti. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti, pašalinkite šakeles.
  • Levandas užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite, ir palikite pastovėti 20 minučių.
    2. Levandas užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite, ir palikite pastovėti 20 minučių.
  • Reklama
  • Į dubenį storu dugnu suberkite braškes, suberkite cukrų ir užpilkite perkoštu levandų antpilu, išmaišykite.
    3. Į dubenį storu dugnu suberkite braškes, suberkite cukrų ir užpilkite perkoštu levandų antpilu, išmaišykite.
  • Uždėkite uogienę ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Troškinkite 10 minučių iki norimo tirštumo, nugriebdami putas nuo uogienės paviršiaus.
    4. Uždėkite uogienę ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Troškinkite 10 minučių iki norimo tirštumo, nugriebdami putas nuo uogienės paviršiaus.
  • Reklama
  • Levandų uogienę padalinkite į sterilizuotus stiklainius, uždarykite švariais dangteliais ir apverskite. Palikite šioje padėtyje, kol visi...
    5. Levandų uogienę padalinkite į sterilizuotus stiklainius, uždarykite švariais dangteliais ir apverskite. Palikite šioje padėtyje, kol visiškai atvės.
  • Skanaus!
    6. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai