Braškių uogienė su citrina ir mėtomis

Braškių uogienė su citrina ir mėtomis

5 (3 įvertinimai)

10 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Žiemai paruošime nuostabiai skanią ir aromatingą braškių uogienę su citrina ir mėtomis. Įdėjus citrinų ir mėtų, uogienei suteikiamas nepaprastas aromatas ir šviežumas. Mėta paruoštai uogienei suteikia ypatingumo, žievelė šiek tiek pakeičia saldų skonį, daro jį gaivesnį ir aromatingesnį. Braškių uogienė su mėtomis ir citrina bus įvertinta net išrankiausių gurmanų. Jei dar nespėjote gaminti, rekomenduoju išbandyti.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškės
    1 kilogramas
  • Cukrus
    800 gramų
  • Citrina
    1 vnt
  • Mėtos
    3 vnt (šakelės)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus produktus.
    1. Paruoškite visus produktus.
  • Išrūšiuokite braškes, išmeskite sugedusias ir minkštas uogas. Nuimkite nuo uogų kotelius.
    2. Išrūšiuokite braškes, išmeskite sugedusias ir minkštas uogas. Nuimkite nuo uogų kotelius.
  • Reklama
  • Sudėkite į sietelį ir gerai nuplaukite po šaltu vandeniu. Leiskite visam skysčio pertekliui nutekėti.
    3. Sudėkite į sietelį ir gerai nuplaukite po šaltu vandeniu. Leiskite visam skysčio pertekliui nutekėti.
  • Uogas sudėkite į puodą.
    4. Uogas sudėkite į puodą.
  • Reklama
  • Įpilkite cukraus. Palikite kelioms valandoms, kad braškės išsiskirtų sultys.
    5. Įpilkite cukraus. Palikite kelioms valandoms, kad braškės išsiskirtų sultys.
  • Po kelių valandų braškės išskirs sultis. Šis procesas gali trukti nuo dviejų iki aštuonių valandų, priklausomai nuo uogų rūšies.
    6. Po kelių valandų braškės išskirs sultis. Šis procesas gali trukti nuo dviejų iki aštuonių valandų, priklausomai nuo uogų rūšies.
  • Reklama
  • Puodą su braškėmis pastatykite ant viryklės ir užvirkite ant vidutinės ugnies, kiaurasamčiu nuolat nugriebdami putas. Virkite ant silpnos...
    7. Puodą su braškėmis pastatykite ant viryklės ir užvirkite ant vidutinės ugnies, kiaurasamčiu nuolat nugriebdami putas. Virkite ant silpnos ugnies 2-3 minutes ir nukelkite nuo viryklės. Leiskite uogienei atvėsti. Tada vėl užvirkite ir troškinkite 2–3 minutes. Vėl atvėsinkite. Pakartokite procesą dar 1-2 kartus.
  • Mėtų šakeles nuplaukite. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Sulčių kiekį reguliuokite pagal savo skonį, aš įpyliau viso...
    8. Mėtų šakeles nuplaukite. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Sulčių kiekį reguliuokite pagal savo skonį, aš įpyliau visos citrinos sultis.
  • Reklama
  • Į uogienę įdėkite mėtų, žievelės ir sulčių ir virkite ant silpnos ugnies 5 minutes nuo to momento, kai užvirs.
    9. Į uogienę įdėkite mėtų, žievelės ir sulčių ir virkite ant silpnos ugnies 5 minutes nuo to momento, kai užvirs.
  • Išimkite mėtų šakeles ir išmeskite, jos prarado skonį ir aromatą.
    10. Išimkite mėtų šakeles ir išmeskite, jos prarado skonį ir aromatą.
  • Reklama
  • Stiklainius ir dangtelius sterilizuokite jums patogiu būdu. Stiklainius sterilizuoju mikrobangų krosnelėje - į indelį pilu truputį vanden...
    11. Stiklainius ir dangtelius sterilizuokite jums patogiu būdu. Stiklainius sterilizuoju mikrobangų krosnelėje - į indelį pilu truputį vandens, dedu į mikrobangų krosnelę ir sterilizuoju 3-5 min.
  • Užpildykite stiklainius uogiene, apverskite viršų ir palikite atvėsti po šilta antklode.
    12. Užpildykite stiklainius uogiene, apverskite viršų ir palikite atvėsti po šilta antklode.
  • Braškių uogienė su mėtomis ir citrina paruošta! Perkelkite į rūsį arba sandėliuką saugojimui.
    13. Braškių uogienė su mėtomis ir citrina paruošta! Perkelkite į rūsį arba sandėliuką saugojimui.
  • Reklama
  • Paruošta uogienė vidutiniškai tiršta, su sveikomis uogomis. Gero apetito!
    14. Paruošta uogienė vidutiniškai tiršta, su sveikomis uogomis. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai