Braškių uogienė su bazilikais

Braškių uogienė su bazilikais

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
12 val.

Apie receptą

Daugelis iš jūsų gali suprasti, kad braškės ir bazilikas yra nesuderinami. Tuo tarpu tai labai neįprasta ir skanu. Bazilikas suteikia uogienei šiek tiek pikantiškos natos. Esu tikra, kad neliksite abejingi! Jei niekada nebandėte braškių uogienės su bazilikais, rekomenduoju pasigaminti. Tai neįprasta ir labai skanu. Receptas paprastas, nieko virti nereikia, tereikia kelis kartus pakaitinti ir atvėsinti, taip uogos išsaugos visą savo skonį ir aromatą. Iš šio ingredientų kiekio gausite maždaug 1 litrą kvapnios uogienės.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškės
    1 kilogramas
  • Bazilikas
    50 gramų (šviežias)
  • Cukrus
    500~600 gramų
  • Citrina
    1 vnt (vienos citrinos sultys)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Nuimkite stiebus. Uogas suberkite į puodą storu dugnu, suberkite cukrų, palikite 2-3 valandoms, kad braškės išsiskirtų sultys.
    2. Nuimkite stiebus. Uogas suberkite į puodą storu dugnu, suberkite cukrų, palikite 2-3 valandoms, kad braškės išsiskirtų sultys.
  • Reklama
  • Uogas pakaitinkite iki užvirimo, bet neužvirinkite. Išjunkite ugnį ir palikite, kol visiškai atvės, geriausia 5-6 valandas.
    3. Uogas pakaitinkite iki užvirimo, bet neužvirinkite. Išjunkite ugnį ir palikite, kol visiškai atvės, geriausia 5-6 valandas.
  • Uogienę vėl pakaitinkite, kol užvirs, smulkiai supjaustykite baziliką, suberkite į uogas.
    4. Uogienę vėl pakaitinkite, kol užvirs, smulkiai supjaustykite baziliką, suberkite į uogas.
  • Reklama
  • Uogienę pakaitinkite, kol užvirs, maišyti nereikia, tiesiog suplakite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 5-6 valandoms, kad uogos įsigertų...
    5. Uogienę pakaitinkite, kol užvirs, maišyti nereikia, tiesiog suplakite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 5-6 valandoms, kad uogos įsigertų sirupe.
  • Dar kartą pakaitinkite uogienę, kol užvirs ir vėl palikite, kol visiškai atvės. Įpilkite vienos citrinos sulčių, kurios be skonio pasitar...
    6. Dar kartą pakaitinkite uogienę, kol užvirs ir vėl palikite, kol visiškai atvės. Įpilkite vienos citrinos sulčių, kurios be skonio pasitarnaus ir kaip konservantas.
  • Reklama
  • Tris kartus pakaitinus ir atvėsinus braškės persisotino sirupu, sirupe pasiskirstė tolygiai. Ši uogienė paruošta išpilstyti į stiklainius.
    7. Tris kartus pakaitinus ir atvėsinus braškės persisotino sirupu, sirupe pasiskirstė tolygiai. Ši uogienė paruošta išpilstyti į stiklainius.
  • Braškių uogienę su baziliku sudėkite į paruoštus stiklainius, prieš tai išplautus ir sterilizuotus. Uždarykite sterilizuotais dangteliais...
    8. Braškių uogienę su baziliku sudėkite į paruoštus stiklainius, prieš tai išplautus ir sterilizuotus. Uždarykite sterilizuotais dangteliais. Uogienė gavosi labai graži, aromatinga ir kvapni.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai