Braškių uogienė per 20 minučių
4.3 (3 įvertinimai)
1 Porcija
20 min.
Apie receptą
Jei norite gerti arbatą su braškių uogiene, o yra tik šviežios, gaminkite šią uogienę. Juk iškepama vos per 20 minučių, neskaičiuojant paruošimo laiko. Tokia uogienė puikiai laikoma tamsioje ir vėsioje vietoje, tačiau atvėsus iki šiltos būsenos jau galima patiekti prie stalo. Uogos neperdžiovintos ir labai sultingos.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo2 šaukštai
-
Braškės1 kilogramas
-
Cukrus1 kilogramas
-
Citrinų rūgštis1/3 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus uogienei gaminti.
-
2. Sumaišykite braškes, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti. Į puodą storu dugnu supilkite vandenį, užvirinkite ir suberkite uogas.
-
Reklama
-
3. Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes maišydami.
-
4. Į uogas sudėkite citrinos rūgštį.
-
Reklama
-
5. Sudėkite cukrų ir išmaišykite.
-
6. Virkite ant vidutinės ugnies, maišydami, 15 minučių. Jei reikia, pašalinkite susidariusias putas.
-
Reklama
-
7. Supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir susukite. Apverskite aukštyn kojomis ir palikite atvėsti.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama