Braškių uogienė per 20 minučių

Braškių uogienė per 20 minučių

4.3 (3 įvertinimai)

1 Porcija
20 min.

Apie receptą

Jei norite gerti arbatą su braškių uogiene, o yra tik šviežios, gaminkite šią uogienę. Juk iškepama vos per 20 minučių, neskaičiuojant paruošimo laiko. Tokia uogienė puikiai laikoma tamsioje ir vėsioje vietoje, tačiau atvėsus iki šiltos būsenos jau galima patiekti prie stalo. Uogos neperdžiovintos ir labai sultingos.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo
    2 šaukštai
  • Braškės
    1 kilogramas
  • Cukrus
    1 kilogramas
  • Citrinų rūgštis
    1/3 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus uogienei gaminti.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus uogienei gaminti.
  • Sumaišykite braškes, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti. Į puodą storu dugnu supilkite vandenį, užvirinkite ir suberkite ...
    2. Sumaišykite braškes, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti. Į puodą storu dugnu supilkite vandenį, užvirinkite ir suberkite uogas.
  • Reklama
  • Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes maišydami.
    3. Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes maišydami.
  • Į uogas sudėkite citrinos rūgštį.
    4. Į uogas sudėkite citrinos rūgštį.
  • Reklama
  • Sudėkite cukrų ir išmaišykite.
    5. Sudėkite cukrų ir išmaišykite.
  • Virkite ant vidutinės ugnies, maišydami, 15 minučių. Jei reikia, pašalinkite susidariusias putas.
    6. Virkite ant vidutinės ugnies, maišydami, 15 minučių. Jei reikia, pašalinkite susidariusias putas.
  • Reklama
  • Supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir susukite. Apverskite aukštyn kojomis ir palikite atvėsti.
    7. Supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir susukite. Apverskite aukštyn kojomis ir palikite atvėsti.
  • Skanaus!
    8. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.3/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai