Braškių putėsių pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
8 val.
Apie receptą
Šaltas braškių putėsių pyragas – vasariškas desertas, tačiau žiemą šiuo patiekalu artimuosius galite pamaloninti ir šaldytomis braškėmis. Subtilus pyragas su braškių skoniu. Kas gali būti geriau? Šiam pyragui ruošti geriausia naudoti mažo skersmens formą, taip jis išeis gražesnis. Kaip pagrindą reikia naudoti sutrintus sausainius, sumaišytus su sviestu. Tai neleidžia trupiniams subyrėti. Putėsiai išlaiko formą ne želatinos, o išplaktų kiaušinių dėka, todėl būtinai turėkite mikserį. Pyragą patariu palikti šaldytuve per naktį, bet prireikus galima patiekti ir po 4 valandų.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškės500 gramų
-
Cukrus250 gramų
-
Sausainiai250 gramų
-
Sviestas100 gramų
-
Kokoso drožlės60 gramų
-
Kiaušinių baltymai4 vnt
-
Vanilės ekstraktaspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Sausainius sutrinkite blenderiu iki trupinių. Ištirpinkite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite, sumaišykite su kokoso drožlėmis ir sausainiais.
-
2. Sudėkite sausainių pagrindą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir lengvai paspauskite. Pagrindą dėkite į šaldytuvą. Braškes nuplaukite ir sutrinkite trintuvu. Įpilkite vanilės ekstrakto.
-
Reklama
-
3. Atskirkite baltymus nuo trynių ir plakite mažu greičiu 10 minučių, palaipsniui suberdami cukrų (nepertraukdami plakimo). Masė turi pasidaryti balta ir padidėti.
-
4. Supilkite braškių tyrę ir plakite dar kelias minutes. Paragaukite putėsius ir, jei reikia, įpilkite citrinos sulčių. Supilkite putėsius ant sausainių pagrindo, sukrėskite formą ir padėkite į šaldiklį nakčiai.
-
Reklama
-
5. Prieš patiekdami pyragą atsargiai išimkite iš formos ir papuoškite mėtomis bei braškėmis. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama