Braškių putėsių pyragas

Braškių putėsių pyragas

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
8 val.

Apie receptą

Šaltas braškių putėsių pyragas – vasariškas desertas, tačiau žiemą šiuo patiekalu artimuosius galite pamaloninti ir šaldytomis braškėmis. Subtilus pyragas su braškių skoniu. Kas gali būti geriau? Šiam pyragui ruošti geriausia naudoti mažo skersmens formą, taip jis išeis gražesnis. Kaip pagrindą reikia naudoti sutrintus sausainius, sumaišytus su sviestu. Tai neleidžia trupiniams subyrėti. Putėsiai išlaiko formą ne želatinos, o išplaktų kiaušinių dėka, todėl būtinai turėkite mikserį. Pyragą patariu palikti šaldytuve per naktį, bet prireikus galima patiekti ir po 4 valandų.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškės
    500 gramų
  • Cukrus
    250 gramų
  • Sausainiai
    250 gramų
  • Sviestas
    100 gramų
  • Kokoso drožlės
    60 gramų
  • Kiaušinių baltymai
    4 vnt
  • Vanilės ekstraktas
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Sausainius sutrinkite blenderiu iki trupinių. Ištirpinkite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite, sumaišykite su kokoso drožlėmis ir sausainiais.
    1. Sausainius sutrinkite blenderiu iki trupinių. Ištirpinkite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite, sumaišykite su kokoso drožlėmis ir sausainiais.
  • Sudėkite sausainių pagrindą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir lengvai paspauskite. Pagrindą dėkite į šaldytuvą. Braškes nuplaukite ir...
    2. Sudėkite sausainių pagrindą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir lengvai paspauskite. Pagrindą dėkite į šaldytuvą. Braškes nuplaukite ir sutrinkite trintuvu. Įpilkite vanilės ekstrakto.
  • Reklama
  • Atskirkite baltymus nuo trynių ir plakite mažu greičiu 10 minučių, palaipsniui suberdami cukrų (nepertraukdami plakimo). Masė turi pasida...
    3. Atskirkite baltymus nuo trynių ir plakite mažu greičiu 10 minučių, palaipsniui suberdami cukrų (nepertraukdami plakimo). Masė turi pasidaryti balta ir padidėti.
  • Supilkite braškių tyrę ir plakite dar kelias minutes. Paragaukite putėsius ir, jei reikia, įpilkite citrinos sulčių. Supilkite putėsius a...
    4. Supilkite braškių tyrę ir plakite dar kelias minutes. Paragaukite putėsius ir, jei reikia, įpilkite citrinos sulčių. Supilkite putėsius ant sausainių pagrindo, sukrėskite formą ir padėkite į šaldiklį nakčiai.
  • Reklama
  • Prieš patiekdami pyragą atsargiai išimkite iš formos ir papuoškite mėtomis bei braškėmis. Gero apetito!
    5. Prieš patiekdami pyragą atsargiai išimkite iš formos ir papuoškite mėtomis bei braškėmis. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai