Braškių ir žemuogių uogienė
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Kartu virdamos braškės ir žemuogės sustiprina viena kitos skonį. Todėl virkite tokią uogienę ir nedvejokite! Verdant uogienę susidarys putos, būtinai jas pašalinkite. Uogienė puikiai tinka kepiniams, konditerijos gaminiams gaminti ar tiesiog gerti arbatą su šeima.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žemuogės500 gramų
-
Braškių700 gramų
-
Cukrus1 kilogramas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
-
2. Suberkite uogas į maišytuvą
-
Reklama
-
3. Sutrinkite iki vientisos masės.
-
4. Uogų mišinį supilkite į puodą storu dugnu ir suberkite cukrų. Uogienę virkite ant silpnos ugnies, užvirus, 20-30 min. Laikas priklauso nuo uogų sultingumo ir norimo tankumo. Paruoštą uogienę sudėkite į sterilizuotus, sausus stiklainius ir leiskite visiškai atvėsti. Po to stiklainius uždarykite dangteliais ir atidėkite saugojimui.
-
Reklama
-
5. Puikūs pasiruošimai!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama