Braškių ir vanilės pyragas

Braškių ir vanilės pyragas

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Receptas, kaip pagaminti pyragą su braškėmis ir vanilės ekstraktu. Lengvai pagaminamo skanaus uogų pyrago receptas.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pienas
    50 mililitrų
  • Sviestas
    6 šaukštai
  • Kepimo milteliai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Vanilės ekstraktas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Braškės
    450 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite braškes. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Sutepkite apvalią pyrago formą.
    1. Nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite braškes. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Sutepkite apvalią pyrago formą.
  • Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dideliame dubenyje elektriniu mikseriu išplakite sviestą ir 1 puod...
    2. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dideliame dubenyje elektriniu mikseriu išplakite sviestą ir 1 puodelį cukraus, kol susijungs, maždaug 3 minutes. Įpilkite kiaušinį, pieną ir vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Palaipsniui į kiaušinių mišinį suberkite miltų mišinį ir maišykite iki vientisos masės. Supilkite paruoštą tešlą į formą.
    3. Palaipsniui į kiaušinių mišinį suberkite miltų mišinį ir maišykite iki vientisos masės. Supilkite paruoštą tešlą į formą.
  • Braškes ant tešlos vienu sluoksniu dėkite perpjauta puse žemyn, kuo arčiau vieną kitos. Skiltelės gali persidengti viena su kita. Uogas p...
    4. Braškes ant tešlos vienu sluoksniu dėkite perpjauta puse žemyn, kuo arčiau vieną kitos. Skiltelės gali persidengti viena su kita. Uogas pabarstykite likusiais 2 šaukštais cukraus.
  • Reklama
  • Kepkite pyragą 10 minučių, tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite pyragą iki auksinės rudos spalvos, apie 50–6...
    5. Kepkite pyragą 10 minučių, tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite pyragą iki auksinės rudos spalvos, apie 50–60 minučių. Leiskite pyragui atvėsti kepimo formoje ant grotelių.
  • Tada išimkite iš formos ir supjaustykite gabalėliais. Patiekite pyragą su plakta grietinėle. Pyragą kambario temperatūroje galima laikyti...
    6. Tada išimkite iš formos ir supjaustykite gabalėliais. Patiekite pyragą su plakta grietinėle. Pyragą kambario temperatūroje galima laikyti 2 dienas.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai