Braškių ir vanilės pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Receptas, kaip pagaminti pyragą su braškėmis ir vanilės ekstraktu. Lengvai pagaminamo skanaus uogų pyrago receptas.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas50 mililitrų
-
Sviestas6 šaukštai
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Kiaušinis1 vnt
-
Vanilės ekstraktas1 arbatinis šaukštelis
-
Braškės450 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite braškes. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Sutepkite apvalią pyrago formą.
-
2. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dideliame dubenyje elektriniu mikseriu išplakite sviestą ir 1 puodelį cukraus, kol susijungs, maždaug 3 minutes. Įpilkite kiaušinį, pieną ir vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Palaipsniui į kiaušinių mišinį suberkite miltų mišinį ir maišykite iki vientisos masės. Supilkite paruoštą tešlą į formą.
-
4. Braškes ant tešlos vienu sluoksniu dėkite perpjauta puse žemyn, kuo arčiau vieną kitos. Skiltelės gali persidengti viena su kita. Uogas pabarstykite likusiais 2 šaukštais cukraus.
-
Reklama
-
5. Kepkite pyragą 10 minučių, tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite pyragą iki auksinės rudos spalvos, apie 50–60 minučių. Leiskite pyragui atvėsti kepimo formoje ant grotelių.
-
6. Tada išimkite iš formos ir supjaustykite gabalėliais. Patiekite pyragą su plakta grietinėle. Pyragą kambario temperatūroje galima laikyti 2 dienas.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama