Braškių ir citrinų uogienė

Braškių ir citrinų uogienė

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Pagal šį receptą paruošta braškių ir citrinų uogienė taps ne tik puošmena, bet ir dar vienu originaliu receptu, nes tokios konservavimo technologijos nerasite niekur kitur. Šį receptą galima pavadinti originaliu dėl to, kad citrinų ir braškių uogienę reikia konservuoti viename stiklainyje, išdėlioti jas sluoksniais. Šis derinys leidžia sukurti optimalų produkto skonį: ne per saldų ir ne per rūgštų. Citrinas ir braškes patariu susmulkinti taip, kad uogienėje matytųsi vaisių ir uogų gabaliukai. Nepamirškite palikti kelių citrinos griežinėlių dviejų rūšių uogienei sluoksniuoti.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškės
    1 kilogramas
  • Citrinos
    1.2 kilogramo
  • Cukrus
    1.3 kilogramo
  • Pektinas
    2 vnt (pakeliai)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Didžiąją citriną atidėkite į šalį, o mažąsias kartu su žievele permalkite per mėsmale. Sumaišykite su puse cukraus. Didelę citriną supjau...
    1. Didžiąją citriną atidėkite į šalį, o mažąsias kartu su žievele permalkite per mėsmale. Sumaišykite su puse cukraus. Didelę citriną supjaustykite storais griežinėliais ir suberkite į sumaltą citriną.
  • Palikti kambario temperatūroje 2 valandas. Braškes sutrinkite trintuvu iki tyrės. Suberkite likusį cukrų, išmaišykite ir palikite kambari...
    2. Palikti kambario temperatūroje 2 valandas. Braškes sutrinkite trintuvu iki tyrės. Suberkite likusį cukrų, išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje 2 valandas.
  • Reklama
  • Užvirinkite braškes ir nuolat maišydami virkite 3 minutes. Nugriebkite putas ir leiskite cukrui ištirpti. Tą patį padarykite su citrinomi...
    3. Užvirinkite braškes ir nuolat maišydami virkite 3 minutes. Nugriebkite putas ir leiskite cukrui ištirpti. Tą patį padarykite su citrinomis, bet virkite jas 5 minutes.
  • Leiskite abiem masėms visiškai atvėsti, tada dar kartą pavirkite citrinas 5 minutes, o braškes – 3 minutes. Palikite citrinas ir braškes ...
    4. Leiskite abiem masėms visiškai atvėsti, tada dar kartą pavirkite citrinas 5 minutes, o braškes – 3 minutes. Palikite citrinas ir braškes per naktį.
  • Reklama
  • Citrinas užvirinkite, įberkite pakelį pektino, išmaišykite ir virkite 3 min. Išpilstykite į stiklainius, užpildydami juos 2/3. Leiskite u...
    5. Citrinas užvirinkite, įberkite pakelį pektino, išmaišykite ir virkite 3 min. Išpilstykite į stiklainius, užpildydami juos 2/3. Leiskite uogienei atvėsti, tada sudėkite citrinos griežinėlius.
  • Braškes užvirinkite, įberkite pakelį pektino, išmaišykite ir virkite 3 min. Supilstykite braškes į citrininio marmelado indelius. Stiklai...
    6. Braškes užvirinkite, įberkite pakelį pektino, išmaišykite ir virkite 3 min. Supilstykite braškes į citrininio marmelado indelius. Stiklainius 10 minučių sterilizuokite verdančiame vandenyje ir uždarykite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai