Braškių aguonų tortas
5 (2 įvertinimai)
10 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Subtilus, skanus tortas su maloniu braškiniu rūgštumu. Tinka tiek prie arbatos, tiek šventiniam stalui. Atkreipkite dėmesį į receptą! Įdarui galite naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas braškes. Bet kokiu atveju uogos turi būti virtos. Tai padidins torto galiojimo laiką. Vietoj braškių galite naudoti bet kokias kitas uogas.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Cukrus220 gramų (170 gramų tešlai, 50 gramų uogų įdarui)
-
Kvietiniai miltai170 gramų
-
Pienas120 mililitrų
-
Sviestas60 gramų
-
Soda1/3 arbatinio šaukštelio
-
Braškės350 gramų
-
Krakmolas1 šaukštas (praskieskite nedideliu kiekiu vandens (70
-
Grietinėlė600 mililitrų (33% riebumo)
-
Kreminė varškė400 gramų
-
Cukraus pudra5 šaukštai
-
Aguonos4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
-
2. Visų pirma paruošime biskvitą. Pieną ir sviestą uždėkite ant ugnies ir užvirinkite. Sviestas turi visiškai ištirpti.
-
Reklama
-
3. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir išplakite į purią tirštą masę.
-
4. Miltus ir sodą persijokite per sietelį ir palaipsniui supilkite į kiaušinių masę, pakaitomis su karštu pienu. Viską išmaišyti rankomis, kad masė liktų puri.
-
Reklama
-
5. Tada į tešlą įmaišykite aguonas.
-
6. Supilkite tešlą į 18-20 cm kepimo formą. Kepkite biskvitą 180 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min. Vadovaukitės savo orkaite.
-
Reklama
-
7. Biskvitas šiek tiek padidės, bus šiek tiek elastingas ir taps auksinės spalvos. Išimkite jį iš formos ir atvėsinkite. Tada suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms pailsėti.
-
8. Norėdami paruošti įdarą, braškes supjaustykite dideliais gabalėliais ir sumaišykite su cukrumi. Supilkite vandeniu praskiestą krakmolą ir padėkite ant ugnies. Užvirinkite. Kaitinant įdaras taps tirštas. Atvėsinkite uždengę dangčiu.
-
Reklama
-
9. Pailsėjusį biskvitą supjaustykite į 3-4 sluoksnius.
-
10. Norėdami paruošti kremą, paimkite pusę grietinėlės, kreminės varškės ir cukraus pudros. Išplakti į purų tirštą kremą.
-
Reklama
-
11. Visus pyragus pamirkykite bet kokiu sirupu ar vandeniu. Sluoksniuokite kremo ir braškių įdaru.
-
12. Surinkite tortą. Kad šonai būtų lygūs, tortą galite apvynioti acetaline plėvele ir suveržti į žiedą. Tortą padėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms, kad sustingtų.
-
13. Norėdami išlyginti ir papuošti, išplakite antrąją grietinėlės dalį ir išlyginkite tortą. Papuoškite pagal savo skonį.
-
Reklama
-
14. Papuošimui galite naudoti šviežias braškes.
-
15. Tortą supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
-
16. Mėgaukitės arbata!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama