Braškių aguonų tortas

Braškių aguonų tortas

5 (2 įvertinimai)

10 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Subtilus, skanus tortas su maloniu braškiniu rūgštumu. Tinka tiek prie arbatos, tiek šventiniam stalui. Atkreipkite dėmesį į receptą! Įdarui galite naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas braškes. Bet kokiu atveju uogos turi būti virtos. Tai padidins torto galiojimo laiką. Vietoj braškių galite naudoti bet kokias kitas uogas.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Cukrus
    220 gramų (170 gramų tešlai, 50 gramų uogų įdarui)
  • Kvietiniai miltai
    170 gramų
  • Pienas
    120 mililitrų
  • Sviestas
    60 gramų
  • Soda
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Braškės
    350 gramų
  • Krakmolas
    1 šaukštas (praskieskite nedideliu kiekiu vandens (70
  • Grietinėlė
    600 mililitrų (33% riebumo)
  • Kreminė varškė
    400 gramų
  • Cukraus pudra
    5 šaukštai
  • Aguonos
    4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
  • Visų pirma paruošime biskvitą. Pieną ir sviestą uždėkite ant ugnies ir užvirinkite. Sviestas turi visiškai ištirpti.
    2. Visų pirma paruošime biskvitą. Pieną ir sviestą uždėkite ant ugnies ir užvirinkite. Sviestas turi visiškai ištirpti.
  • Reklama
  • Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir išplakite į purią tirštą masę.
    3. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir išplakite į purią tirštą masę.
  • Miltus ir sodą persijokite per sietelį ir palaipsniui supilkite į kiaušinių masę, pakaitomis su karštu pienu. Viską išmaišyti rankomis, k...
    4. Miltus ir sodą persijokite per sietelį ir palaipsniui supilkite į kiaušinių masę, pakaitomis su karštu pienu. Viską išmaišyti rankomis, kad masė liktų puri.
  • Reklama
  • Tada į tešlą įmaišykite aguonas.
    5. Tada į tešlą įmaišykite aguonas.
  • Supilkite tešlą į 18-20 cm kepimo formą. Kepkite biskvitą 180 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min. Vadovaukitės savo orkaite.
    6. Supilkite tešlą į 18-20 cm kepimo formą. Kepkite biskvitą 180 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min. Vadovaukitės savo orkaite.
  • Reklama
  • Biskvitas šiek tiek padidės, bus šiek tiek elastingas ir taps auksinės spalvos. Išimkite jį iš formos ir atvėsinkite. Tada suvyniokite į ...
    7. Biskvitas šiek tiek padidės, bus šiek tiek elastingas ir taps auksinės spalvos. Išimkite jį iš formos ir atvėsinkite. Tada suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms pailsėti.
  • Norėdami paruošti įdarą, braškes supjaustykite dideliais gabalėliais ir sumaišykite su cukrumi. Supilkite vandeniu praskiestą krakmolą ir...
    8. Norėdami paruošti įdarą, braškes supjaustykite dideliais gabalėliais ir sumaišykite su cukrumi. Supilkite vandeniu praskiestą krakmolą ir padėkite ant ugnies. Užvirinkite. Kaitinant įdaras taps tirštas. Atvėsinkite uždengę dangčiu.
  • Reklama
  • Pailsėjusį biskvitą supjaustykite į 3-4 sluoksnius.
    9. Pailsėjusį biskvitą supjaustykite į 3-4 sluoksnius.
  • Norėdami paruošti kremą, paimkite pusę grietinėlės, kreminės varškės ir cukraus pudros. Išplakti į purų tirštą kremą.
    10. Norėdami paruošti kremą, paimkite pusę grietinėlės, kreminės varškės ir cukraus pudros. Išplakti į purų tirštą kremą.
  • Reklama
  • Visus pyragus pamirkykite bet kokiu sirupu ar vandeniu. Sluoksniuokite kremo ir braškių įdaru.
    11. Visus pyragus pamirkykite bet kokiu sirupu ar vandeniu. Sluoksniuokite kremo ir braškių įdaru.
  • Surinkite tortą. Kad šonai būtų lygūs, tortą galite apvynioti acetaline plėvele ir suveržti į žiedą. Tortą padėkite į šaldytuvą 6-8 valan...
    12. Surinkite tortą. Kad šonai būtų lygūs, tortą galite apvynioti acetaline plėvele ir suveržti į žiedą. Tortą padėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms, kad sustingtų.
  • Norėdami išlyginti ir papuošti, išplakite antrąją grietinėlės dalį ir išlyginkite tortą. Papuoškite pagal savo skonį.
    13. Norėdami išlyginti ir papuošti, išplakite antrąją grietinėlės dalį ir išlyginkite tortą. Papuoškite pagal savo skonį.
  • Reklama
  • Papuošimui galite naudoti šviežias braškes.
    14. Papuošimui galite naudoti šviežias braškes.
  • Tortą supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
    15. Tortą supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
  • Mėgaukitės arbata!
    16. Mėgaukitės arbata!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai