Braškinis grietinės pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Purus lengvas biskvitas, puri ir subtili grietinė, ryškios ir sultingos braškės – šis pyragas lengvai paruošiamas ir papuoš bet kokią šventę ar pakels nuotaiką eilinę dieną. Braškes mėgsta daugelis ir jų nokimo sezono metu su šia nuostabia uoga paruošiame daugybę skanių desertų. Tad pagaminkime puikų pyragą ir džiuginkime save bei savo artimuosius. Iš šio recepto sužinosite, kaip pasigaminti braškinį grietinės pyragą. Vietoj biskvito galite naudoti bet kokius sausainius arba apsieiti visai be jų, o grietinės mišinį tiesiog supilkite į formą ir, kol dar nesustings, įdėkite uogų.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Kvietiniai miltai3 šaukštai
-
Viso grūdo kvietiniai miltai2 šaukštai
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus3/4 stiklinės (4 šaukštai
-
Grietinė600~700 gramų
-
Želatina20 gramų
-
Braškės600~700 gramų
-
Braškinė želė2 vnt (2 pakeliai po 0,5 litro vandens)
-
Vanilinis cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Vanduo1/3 stiklinės (grietinės sluoksniui)
-
Vanduo700 mililitrų (želei)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė padidės 3 kartus, tada suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir švelniai išmaišykite tešlą iki vientisos masės.
-
2. Formą išklokite kepimo popieriumi ir išlyginkite į ją tešlą.
-
Reklama
-
3. Ir kepkite 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
-
4. Želatiną pamirkykite vandenyje ir pakaitinkite vandens vonelėje, kol visiškai ištirps. Tada atvėsinkite iki kambario temperatūros. Grietinę išplakite su įprastu ir vaniliniu cukrumi ir nenustodami plakti supilkite želatinos tirpalą.
-
Reklama
-
5. Ant atvėsusio biskvito uždėkite grietinės mišinį ir padėkite į šaldytuvą 15-20 min.
-
6. Braškes gerai nuplaukite ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Tada perpjaukite dideles uogas per pusę. Braškių želė ruoškite pagal instrukcijas ant pakuotės, tik įpilkite mažiau vandens – 700 ml. Leiskite želė atvėsti.
-
Reklama
-
7. Ant šiek tiek sustingusio grietinės sluoksnio dėkite braškes.
-
8. Ir supilkite atvėsusią braškių želė. Dėkite į šaldytuvą, kol želė sluoksnis visiškai sustings.
-
Reklama
-
9. O tada atlaisviname tortą iš nuimamų formos šonų ir mėgaujamės gardžiu ir lengvu desertu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama