Braškės su gelfix žiemai

Braškės su gelfix žiemai

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Braškės su gelfix – skani, tiršta ir aromatinga uogienė be cukraus pertekliaus. Gelfix yra stingstanti medžiaga, kurioje yra pektino, todėl uogienė atrodo kaip želė. Beje, jei braškės labai saldžios, tuomet cukraus kiekį galite sumažinti iki 200 gramų. Uogienė, paruošta su gelfix, yra tiršta, saldi, su sveikomis uogomis.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškės
    1 kilogramas
  • Cukrus
    300 gramų
  • Gelfix
    1 vnt (pakelis)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite produktus.
    1. Paruoškite produktus.
  • Išrūšiuokite uogas, išimkite minkštas ir sugedusias. Prie šios uogienės tinka tik sveikos, nepernokusios uogos. Nuimkite nuo uogų stiebus...
    2. Išrūšiuokite uogas, išimkite minkštas ir sugedusias. Prie šios uogienės tinka tik sveikos, nepernokusios uogos. Nuimkite nuo uogų stiebus. 10 minučių pamirkykite šaltame vandenyje.
  • Reklama
  • Uogas suberkite į sietelį ir nuplaukite po šaltu vandeniu.
    3. Uogas suberkite į sietelį ir nuplaukite po šaltu vandeniu.
  • Sudėkite į puodą ir suberkite cukrų.
    4. Sudėkite į puodą ir suberkite cukrų.
  • Reklama
  • Padėkite ant viryklės, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių, nugriebdami susidariusias putas. Leiskite uogienei visiškai ...
    5. Padėkite ant viryklės, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių, nugriebdami susidariusias putas. Leiskite uogienei visiškai atvėsti bent 3-4 valandas (geriausia palikti per naktį).
  • Pasibaigus laikui, suberkite jelfix miltelius ir gerai išmaišykite. Užvirkite ir virkite ant mažos ugnies dar 7-10 minučių.
    6. Pasibaigus laikui, suberkite jelfix miltelius ir gerai išmaišykite. Užvirkite ir virkite ant mažos ugnies dar 7-10 minučių.
  • Reklama
  • Stiklainius ir dangtelius sterilizuokite jums patogiu būdu.
    7. Stiklainius ir dangtelius sterilizuokite jums patogiu būdu.
  • Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Apvyniokite šilta antklode ir palikite, kol visiškai atvės.
    8. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Apvyniokite šilta antklode ir palikite, kol visiškai atvės.
  • Reklama
  • Braškių uogienė su gelfix paruošta! Perkelkite į rūsį arba tamsią, vėsią vietą.
    9. Braškių uogienė su gelfix paruošta! Perkelkite į rūsį arba tamsią, vėsią vietą.
  • Gero apetito!
    10. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai