Bobas chorba
5 (2 įvertinimai)
4-5 Porcijos
13 val.
Apie receptą
Tradicinis bulgarų virtuvės patiekalas, kuris yra jo skiriamasis bruožas. Patiekalas yra sotus ir skanus, o bet kuri bulgarų šeimininkė žino, kaip jį gaminti. Sriubos sudėtyje yra specialių baltųjų pupelių, tačiau jei jų nėra, galite naudoti kitas. Šis patiekalas bus puiki alternatyva įprastiems barščiams ir paįvairins jūsų šeimos racioną. Įdomaus ir sodraus skonio. Jūs tikrai turėtumėte atkreipti dėmesį į šį patiekalą.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pupelės0,5 kilogramo
-
Vanduo1,5 litro
-
Morkos2 vnt
-
Saldžiosios paprikos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Salierų šaknis100~150 gramų
-
Pomidorai2 vnt
-
Saulėgrąžų aliejus150 mililitrų
-
Petražolės1 krūva
-
Lauro lapas1~2 vnt
-
Druska ir pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pupeles pirmiausia per naktį reikia pamirkyti šaltame vandenyje. Tačiau pamirkyti gali užtekti ir 6 valandų.
-
2. Svogūnus, morkas, papriką, saliero šaknį, pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Svarbiausia, kad visos daržovės būtų vienodo dydžio. Česnaką nuvalome ir išspaudžiame per spaudą.
-
Reklama
-
3. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų, ant įkaitinto paviršiaus apkepkite pirmiausia svogūną, tada morkas ir salierą. Po kelių minučių suberkite paprikas ir pomidorus, išmaišykite ir pakepinkite kelias minutes.
-
4. Išmirkytas pupeles suberkite į daržoves puode, užpilkite 2 stiklinėmis vandens, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 50-60 min.
-
Reklama
-
5. Supilkite likusį vandenį, suberkite česnaką, suberkite smulkiai pjaustytas žoleles ir lauro lapą, pagal skonį pasūdykite ir įberkite pipirų, išmaišykite ir virkite 20-30 min. Paruoštą sriubą supilstykite į dubenėlius ir patiekite karštą.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama