Blynų tortas su bananais ir šokoladu
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Paruoškite šį blynų tortą bet kokiai progai. Vietoj biskvito naudokite purius blynelius su kefyru, kreminį sūrį sluoksniuokite su bananų griežinėliais, o ant viršaus užpilkite lydyto šokolado - nuostabiai skanu! Blynus kepiau 16 cm skersmens keptuvėje, o patį pyragą surinkau į formelę irgi 16 cm skersmens. Jei jūsų blynai didesnio skersmens, tuomet juos labai lengvai supjaustysite peiliu iki norimo dydžio. Paruoštą tortą geriau suvalgyti kuo greičiau.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai250 gramų
-
Kefyras400 mililitrų
-
Aliejus2 šaukštai
-
Soda1 arbatinis šaukštelis
-
Vanduo200 mililitrų (karštas)
-
Druska1 žiupsnelis
-
Cukrus40 gramų
-
Grietinėlė200 mililitrų 30% ir riebesnė (120 ml.
-
Sūrio kremas400 gramų
-
Cukraus pudra80 gramų
-
Juodasis šokoladas160 gramų
-
Bananai400 gramų (bananai nenulupti)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus blynams gaminti.
-
2. Į erdvų dubenį supilkite kefyrą, įpilkite augalinio aliejaus, druskos, cukraus, soda. Viską išmaišykite šluotele ir palaukite, kol soda sureaguos su kefyru.
-
Reklama
-
3. Išsijokite miltus.
-
4. Šiuos ingredientus sumaišykite šluotele, kol neliks miltų gumuliukų – gausite klampų, tirštą mišinį.
-
Reklama
-
5. Užpilkite verdančiu vandeniu.
-
6. Ir viską plakite šluotele, kol gausis vienalytė tešla. Tešlos konsistencija turi būti ne skysta, bet ne per tiršta, maždaug kaip grietinės su minimaliu riebumu.
-
Reklama
-
7. Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir kepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
8. Iškepti blynai yra putlūs su skylutėmis ir atrodo labai apetitiškai.
-
Reklama
-
9. Paruoškite visus ingredientus gaminti kremui. Taip pat paruoškite bananus vaisių sluoksniui.
-
10. Į erdvų dubenį supilkite 120 ml. riebios grietinėlės ir plakite mikseriu iki kreminės masės.
-
Reklama
-
11. Į plaktą grietinėlę sudėkite sūrio kremą ir cukraus pudrą.
-
12. Maišykite šiuos ingredientus mažu greičiu maišytuvu, kol jie visiškai susimaišys – gaunamas švelnus, vienalytis kremas.
-
13. Ant spyruoklinės formos dugno (aš turiu 16 cm skersmens) padėkite kepimo popierių ir pradėkite rinkti blynų tortą – dėkite pirmąjį blyną, o ant viršaus užtepkite 2-3 šaukštų kremo sluoksnį.
-
Reklama
-
14. Ant kreminio sluoksnio išklokite plonus nulupto banano griežinėlius. Taigi ant viršaus dėkite vieną blyną, sluoksnį kremo ir sluoksnį bananų. Paskutinis pyrago sluoksnis bus tik blynas. Tortui man prireikė 7 storų 16 cm skersmens blynų. Formą su surinktu tortu dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms, o dar geriau – nakčiai.
-
15. Kai tortas sustings išimkite jį iš formos.
-
16. Paruoškite šokoladinį glajų. Iš karto noriu pastebėti, kad glazūrą galite pasidaryti bet kokio storio – tai priklauso nuo jūsų noro. Gavau gana tirštą glajų. Vandens vonios dubenyje šokoladą sulaužykite gabaliukais ir supilkite riebią grietinėlę (glajaus tirštumą reguliuokite naudodami grietinėlės kiekį).
-
17. Šokoladą ir grietinėlę ištirpinkite vandens vonelėje, intensyviai maišydami mentele – turėtų gautis vienalytis, vientisas šokoladinis mišinys.
-
18. Visą tortą (viršų ir šonus) uždenkite šokoladinio glaisto sluoksniu ir valandai padėkite į šaldytuvą.
-
19. Papuoškite blynų tortą kaip norite. Torto viršų gausiai apibarsčiau tarkuotu juoduoju šokoladu, ant viršaus uždėjau mandarino griežinėlius. Bananų griežinėliais geriau nepuošti – jie labai greitai patamsėja.
-
20. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama