Blynų tortas su bananais ir šokoladu

Blynų tortas su bananais ir šokoladu

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Paruoškite šį blynų tortą bet kokiai progai. Vietoj biskvito naudokite purius blynelius su kefyru, kreminį sūrį sluoksniuokite su bananų griežinėliais, o ant viršaus užpilkite lydyto šokolado - nuostabiai skanu! Blynus kepiau 16 cm skersmens keptuvėje, o patį pyragą surinkau į formelę irgi 16 cm skersmens. Jei jūsų blynai didesnio skersmens, tuomet juos labai lengvai supjaustysite peiliu iki norimo dydžio. Paruoštą tortą geriau suvalgyti kuo greičiau.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    250 gramų
  • Kefyras
    400 mililitrų
  • Aliejus
    2 šaukštai
  • Soda
    1 arbatinis šaukštelis
  • Vanduo
    200 mililitrų (karštas)
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Cukrus
    40 gramų
  • Grietinėlė
    200 mililitrų 30% ir riebesnė (120 ml.
  • Sūrio kremas
    400 gramų
  • Cukraus pudra
    80 gramų
  • Juodasis šokoladas
    160 gramų
  • Bananai
    400 gramų (bananai nenulupti)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus blynams gaminti.
    1. Paruoškite ingredientus blynams gaminti.
  • Į erdvų dubenį supilkite kefyrą, įpilkite augalinio aliejaus, druskos, cukraus, soda. Viską išmaišykite šluotele ir palaukite, kol soda s...
    2. Į erdvų dubenį supilkite kefyrą, įpilkite augalinio aliejaus, druskos, cukraus, soda. Viską išmaišykite šluotele ir palaukite, kol soda sureaguos su kefyru.
  • Reklama
  • Išsijokite miltus.
    3. Išsijokite miltus.
  • Šiuos ingredientus sumaišykite šluotele, kol neliks miltų gumuliukų – gausite klampų, tirštą mišinį.
    4. Šiuos ingredientus sumaišykite šluotele, kol neliks miltų gumuliukų – gausite klampų, tirštą mišinį.
  • Reklama
  • Užpilkite verdančiu vandeniu.
    5. Užpilkite verdančiu vandeniu.
  • Ir viską plakite šluotele, kol gausis vienalytė tešla. Tešlos konsistencija turi būti ne skysta, bet ne per tiršta, maždaug kaip grietinė...
    6. Ir viską plakite šluotele, kol gausis vienalytė tešla. Tešlos konsistencija turi būti ne skysta, bet ne per tiršta, maždaug kaip grietinės su minimaliu riebumu.
  • Reklama
  • Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir kepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
    7. Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir kepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  • Iškepti blynai yra putlūs su skylutėmis ir atrodo labai apetitiškai.
    8. Iškepti blynai yra putlūs su skylutėmis ir atrodo labai apetitiškai.
  • Reklama
  • Paruoškite visus ingredientus gaminti kremui. Taip pat paruoškite bananus vaisių sluoksniui.
    9. Paruoškite visus ingredientus gaminti kremui. Taip pat paruoškite bananus vaisių sluoksniui.
  • Į erdvų dubenį supilkite 120 ml. riebios grietinėlės ir plakite mikseriu iki kreminės masės.
    10. Į erdvų dubenį supilkite 120 ml. riebios grietinėlės ir plakite mikseriu iki kreminės masės.
  • Reklama
  • Į plaktą grietinėlę sudėkite sūrio kremą ir cukraus pudrą.
    11. Į plaktą grietinėlę sudėkite sūrio kremą ir cukraus pudrą.
  • Maišykite šiuos ingredientus mažu greičiu maišytuvu, kol jie visiškai susimaišys – gaunamas švelnus, vienalytis kremas.
    12. Maišykite šiuos ingredientus mažu greičiu maišytuvu, kol jie visiškai susimaišys – gaunamas švelnus, vienalytis kremas.
  • Ant spyruoklinės formos dugno (aš turiu 16 cm skersmens) padėkite kepimo popierių ir pradėkite rinkti blynų tortą – dėkite pirmąjį blyną,...
    13. Ant spyruoklinės formos dugno (aš turiu 16 cm skersmens) padėkite kepimo popierių ir pradėkite rinkti blynų tortą – dėkite pirmąjį blyną, o ant viršaus užtepkite 2-3 šaukštų kremo sluoksnį.
  • Reklama
  • Ant kreminio sluoksnio išklokite plonus nulupto banano griežinėlius. Taigi ant viršaus dėkite vieną blyną, sluoksnį kremo ir sluoksnį ban...
    14. Ant kreminio sluoksnio išklokite plonus nulupto banano griežinėlius. Taigi ant viršaus dėkite vieną blyną, sluoksnį kremo ir sluoksnį bananų. Paskutinis pyrago sluoksnis bus tik blynas. Tortui man prireikė 7 storų 16 cm skersmens blynų. Formą su surinktu tortu dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms, o dar geriau – nakčiai.
  • Kai tortas sustings išimkite jį iš formos.
    15. Kai tortas sustings išimkite jį iš formos.
  • Paruoškite šokoladinį glajų. Iš karto noriu pastebėti, kad glazūrą galite pasidaryti bet kokio storio – tai priklauso nuo jūsų noro. Gava...
    16. Paruoškite šokoladinį glajų. Iš karto noriu pastebėti, kad glazūrą galite pasidaryti bet kokio storio – tai priklauso nuo jūsų noro. Gavau gana tirštą glajų. Vandens vonios dubenyje šokoladą sulaužykite gabaliukais ir supilkite riebią grietinėlę (glajaus tirštumą reguliuokite naudodami grietinėlės kiekį).
  • Šokoladą ir grietinėlę ištirpinkite vandens vonelėje, intensyviai maišydami mentele – turėtų gautis vienalytis, vientisas šokoladinis miš...
    17. Šokoladą ir grietinėlę ištirpinkite vandens vonelėje, intensyviai maišydami mentele – turėtų gautis vienalytis, vientisas šokoladinis mišinys.
  • Visą tortą (viršų ir šonus) uždenkite šokoladinio glaisto sluoksniu ir valandai padėkite į šaldytuvą.
    18. Visą tortą (viršų ir šonus) uždenkite šokoladinio glaisto sluoksniu ir valandai padėkite į šaldytuvą.
  • Papuoškite blynų tortą kaip norite. Torto viršų gausiai apibarsčiau tarkuotu juoduoju šokoladu, ant viršaus uždėjau mandarino griežinėliu...
    19. Papuoškite blynų tortą kaip norite. Torto viršų gausiai apibarsčiau tarkuotu juoduoju šokoladu, ant viršaus uždėjau mandarino griežinėlius. Bananų griežinėliais geriau nepuošti – jie labai greitai patamsėja.
  • Gero apetito!
    20. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai