Blyneliai be kvietinių miltų
5 (1 įvertinimai)
12 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Šiandien daugelyje maisto prekių parduotuvių parduodama daugybė visokių miltų, ir jei dėl kokių nors priežasčių negalite ar nenorite naudoti kvietinių miltų, tuomet juos galėsite lengvai pakeisti. Blynai iš ryžių miltų kartu su avinžirnių miltais pasirodo tokie pat skanūs ir ploni.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Ryžių miltai70 gramų
-
Avinžirnių miltai70 gramų
-
Pienas500 gramų
-
Kiaušinis2 vnt
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Cukrus1 valgomasis šaukštas
-
Druska1/3 arbatinio šaukštelio
-
Kukurūzų krakmolas2 šaukštai šaukštai (jei reikia)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus. Kiaušiniai ir pienas turi būti kambario temperatūros.
-
2. Suplakite du mažus kiaušinius į gilų dubenį ir išplakite iki putų.
-
Reklama
-
3. Supilkite pieną ir sviestą, toliau plakite.
-
4. Įmaišykite abiejų rūšių miltus, druską ir cukrų.
-
Reklama
-
5. Tešlą išplakite iki vientisos masės, padėkite mažiausiai 20 minučių. Būtinai leiskite ryžiams ir avinžirnių miltams išbrinkti.
-
6. Po kurio laiko sutepkite įkaitintą keptuvę augaliniu aliejumi, supilkite ne visą tešlos samtį ir kepkite blynus 30 sekundžių iš kiekvienos pusės. Po pirmo blyno paaiškės, ar reikia įdėti krakmolo. Jei labai sunku pasukti blyną ir jis sulūžta, tada įpilkite 2 šaukštus kukurūzų krakmolo. Šį kartą man to nereikėjo. Prieš kiekvieną blyną tešlą išmaišykite samčiu.
-
Reklama
-
7. Sukraukite gatavus blynus ant didelio plokščio indo.
-
8. Paruoštus blynus patiekite su vaisiais, uogomis, uogiene ar sirupais. Į juos galite įvynioti bet kokį įdarą. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama