Blauzdelės folijoje orkaitėje

Blauzdelės folijoje orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Siūlau vištienos patiekalų mėgėjams atkreipti dėmesį į skanų ir labai paprastą variantą - blauzdelių kepimo folijoje receptą orkaitėje su aromatinėmis žolelėmis. Šis patiekalas puikiai dera su bet kokiu garnyru ir daržovėmis. Šis įdomus ir paprastas blauzdelių receptas orkaitėje, pridėjus vyno ir žolelių, šiek tiek sausą vištieną paverčia švelnia ir sultinga. Taip paruoštos blazdelės tiesiogine prasme tirpsta burnoje.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Blauzdos
    1 kilogramas
  • Česnakai
    2~3 skiltelės
  • Vynas
    2~4 šaukštai (baltas sausas)
  • Garstyčios
    1~2 šaukštai (neprivaloma)
  • Druska
    1 pagal skonį
  • Pipirai
    1 pagal skonį
  • Prieskoninės žolelės
    1 pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Visų pirma reikia pasidaryti kvapnų marinatą. Norėdami jį paruošti, turite nulupti ir susmulkinti česnaką. Sumaišykite su garstyčiomis (p...
    1. Visų pirma reikia pasidaryti kvapnų marinatą. Norėdami jį paruošti, turite nulupti ir susmulkinti česnaką. Sumaišykite su garstyčiomis (pikantiškumui galite naudoti garstyčių sėklas). Druskos ir pipirų pagal skonį, įdėkite mėgstamų džiovintų žolelių ir nedidelį kiekį sauso baltojo vyno. Viską tinkamai išmaišykite.
  • Vištienos kojas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į marinatą. Blauzdelių receptas apima vištienos marinavimą n...
    2. Vištienos kojas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į marinatą. Blauzdelių receptas apima vištienos marinavimą nuo 30 minučių iki 3 valandų, priklausomai nuo laisvo laiko.
  • Reklama
  • Sudėkite blauzdeles ant folijos lakšto. Jei pageidaujama, foliją galima iš anksto sutepti nedideliu kiekiu augalinio aliejaus.
    3. Sudėkite blauzdeles ant folijos lakšto. Jei pageidaujama, foliją galima iš anksto sutepti nedideliu kiekiu augalinio aliejaus.
  • Ant viršaus uždenkite folija, atsargiai apvyniokite kraštus. Dėl papildomo skonio galite įdėti porą šviežių žolelių šakelių – pavyzdžiui,...
    4. Ant viršaus uždenkite folija, atsargiai apvyniokite kraštus. Dėl papildomo skonio galite įdėti porą šviežių žolelių šakelių – pavyzdžiui, rozmarino. Formą ar kepimo skardą dėkite į įkaitintą orkaitę 35-40 minučių.
  • Reklama
  • Priklausomai nuo kojelių dydžio, kepimo laikas gali būti sutrumpintas. Tada išimkite formą ir atsargiai nuimkite foliją, kad kulšelė būtų...
    5. Priklausomai nuo kojelių dydžio, kepimo laikas gali būti sutrumpintas. Tada išimkite formą ir atsargiai nuimkite foliją, kad kulšelė būtų ne tik skani, bet ir auksine plutele. Dar kartą dėkite kepimo skardą į orkaitę 5-7 minutėms (galite po grotelėmis).
  • Kai kojos parausta, jas galima patiekti su garnyru, daržovėmis ar mėgstamu padažu.
    6. Kai kojos parausta, jas galima patiekti su garnyru, daržovėmis ar mėgstamu padažu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai