Biskvitinis tortas Persikai debesyse

Biskvitinis tortas Persikai debesyse

4 (4 įvertinimai)

12

Porcijos

1 val. 30 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Biskvitinis tortas „Persikai debesyse“ nereikalauja jokių ypatingų ingredientų, užtenka indelio konservuotų persikų, visa kita galima rasti kiekvienuose namuose. Tiks bet koks baltas kremas, bet jei liko kiaušinių baltymų nuo kitų patiekalų, galite pasigaminti kreminį baltyminį tortą. Žingsnis po žingsnio receptas padės tai padaryti.

Receptai pagal ingridientus: # Miltai / # Vaisiai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    5 vnt
  • Cukrus
    310 gramų (130 gramų tešloje, 180 gramų grietinėlėje)
  • Kukurūzų krakmolas
    30 gramų
  • Kvietiniai miltai
    130 gramų
  • Druska
    2 žiupsneliai (1 žiupsnelis tešloje, 1 žiupsnelis grietinėlėje)
  • Vanilinis cukrus
    1 pakelis
  • Konservuoti persikai
    1 skardinė (430 gramų)
  • Kiaušinių baltymai
    3~4 vnt(115 gramų)
  • Karštas vanduo
    50 mililitrų
  • Citrinų rūgštis
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Sirupas iš konservuotų persikų
    100 gramų (jei reikia, praskieskite vandeniu)
  • Kokoso drožlės
    2 šaukštai (nebūtina)
  • Kaip pagaminti

  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    2. Į dubenį įmuškite 5 kiaušinius, išplakite.
  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    3. Suberkite cukrų, plakite su cukrumi.
  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    4. Įberkite žiupsnelį druskos ir vanilinio cukraus, išmaišykite.
  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    5. Pirmiausia į dubenį per sietelį supilkite krakmolą, įmaišykite silikonine mentele, tada dalimis persijokite miltus ir taip pat išmaišykite silikonine mentele iki vientisos masės.
  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    6. Paruoškite 22-23 cm skersmens kepimo formą, ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, nukratykite miltų perteklių. Supilkite tešlą į formą, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    7. Biskvitą kepame 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių.
  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    8. Biskvitą atvėsinkite iki kambario temperatūros, idealiu atveju jį reikia suvynioti į maistinę plėvelę ir leisti 'brandintis' 5-6 valandas. Biskvitą supjaustykite į 3 vnt.
  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    9. Norėdami paruošti baltyminį kremą, į puodą supilkite 180 gramų cukraus, užpilkite karštu vandeniu, uždėkite ant nedidelės ugnies.
  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    10. Tuo pačiu metu išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos, kol susidarys minkštos smailės.
  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    11. Kai sirupas įkaista iki 110 laipsnių, į jį įpilkite 1/4 šaukštelio citrinos rūgšties, sumaišykite. Toliau kaitinkite iki 118-120 laipsnių. Jei nėra specialaus termometro, sutelkite dėmesį į laiką, tai yra maždaug 5 minutės nuo virimo pradžios.
  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    12. Plona srovele, stengdamiesi nepatekti ant šluotelių peiliukų, supilkite sirupą į išplaktus baltymus, toliau nuolat plakdami iki tirštumo. Kremas turi tapti tirštas ir tankus. Dalį kremo perkelkite į konditerinį maišelį su antgaliu.
  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    13. Norėdami surinkti tortą, pirmąjį biskvitą padėkite ant lėkštės. Sutepkite jį šluotele persikų sirupu. Jei sirupas labai saldus, jį pagal skonį galima atskiesti virintu vandeniu.
  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    14. Silikonine mentele užtepkite kremo sluoksnį.
  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    15. Į pyrago vidurį sudėkite pjaustytus persikus, konditeriniu maišeliu aptepkite torto kraštus kremu.
  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    16. Tą patį pakartokite su antruoju biskvitu.
  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    17. Ant viršaus dėkite trečią biskvitą, torto šonus ir viršų papuoškite likusiu kremu ir persikais pagal savo skonį. Galite lengvai pabarstyti kokoso drožlėmis. Šis tortas tikrai papuoš bet kokį šventinį stalą.
  • Biskvitinis tortas Persikai debesyse
    18. Tortas gavosi švelnaus skonio, sultingas ir labai skanus. Tai puikus skanumynas prie arbatos. Gero apetito!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
  • Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai