Biskvitinis tortas Persikai debesyse
4.2 (7 įvertinimai)
12 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Biskvitinis tortas „Persikai debesyse“ nereikalauja jokių ypatingų ingredientų, užtenka indelio konservuotų persikų, visa kita galima rasti kiekvienuose namuose. Tiks bet koks baltas kremas, bet jei liko kiaušinių baltymų nuo kitų patiekalų, galite pasigaminti kreminį baltyminį tortą. Žingsnis po žingsnio receptas padės tai padaryti.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai5 vnt
-
Cukrus310 gramų (130 gramų tešloje, 180 gramų grietinėlėje)
-
Kukurūzų krakmolas30 gramų
-
Kvietiniai miltai130 gramų
-
Druska2 žiupsneliai (1 žiupsnelis tešloje, 1 žiupsnelis grietinėlėje)
-
Vanilinis cukrus1 pakelis
-
Konservuoti persikai1 skardinė (430 gramų)
-
Kiaušinių baltymai3~4 vnt(115 gramų)
-
Karštas vanduo50 mililitrų
-
Citrinų rūgštis1/4 arbatinio šaukštelio
-
Sirupas iš konservuotų persikų100 gramų (jei reikia, praskieskite vandeniu)
-
Kokoso drožlės2 šaukštai (nebūtina)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Į dubenį įmuškite 5 kiaušinius, išplakite.
-
Reklama
-
3. Suberkite cukrų, plakite su cukrumi.
-
4. Įberkite žiupsnelį druskos ir vanilinio cukraus, išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Pirmiausia į dubenį per sietelį supilkite krakmolą, įmaišykite silikonine mentele, tada dalimis persijokite miltus ir taip pat išmaišykite silikonine mentele iki vientisos masės.
-
6. Paruoškite 22-23 cm skersmens kepimo formą, ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, nukratykite miltų perteklių. Supilkite tešlą į formą, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
-
Reklama
-
7. Biskvitą kepame 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių.
-
8. Biskvitą atvėsinkite iki kambario temperatūros, idealiu atveju jį reikia suvynioti į maistinę plėvelę ir leisti 'brandintis' 5-6 valandas. Biskvitą supjaustykite į 3 vnt.
-
Reklama
-
9. Norėdami paruošti baltyminį kremą, į puodą supilkite 180 gramų cukraus, užpilkite karštu vandeniu, uždėkite ant nedidelės ugnies.
-
10. Tuo pačiu metu išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos, kol susidarys minkštos smailės.
-
Reklama
-
11. Kai sirupas įkaista iki 110 laipsnių, į jį įpilkite 1/4 šaukštelio citrinos rūgšties, sumaišykite. Toliau kaitinkite iki 118-120 laipsnių. Jei nėra specialaus termometro, sutelkite dėmesį į laiką, tai yra maždaug 5 minutės nuo virimo pradžios.
-
12. Plona srovele, stengdamiesi nepatekti ant šluotelių peiliukų, supilkite sirupą į išplaktus baltymus, toliau nuolat plakdami iki tirštumo. Kremas turi tapti tirštas ir tankus. Dalį kremo perkelkite į konditerinį maišelį su antgaliu.
-
13. Norėdami surinkti tortą, pirmąjį biskvitą padėkite ant lėkštės. Sutepkite jį šluotele persikų sirupu. Jei sirupas labai saldus, jį pagal skonį galima atskiesti virintu vandeniu.
-
Reklama
-
14. Silikonine mentele užtepkite kremo sluoksnį.
-
15. Į pyrago vidurį sudėkite pjaustytus persikus, konditeriniu maišeliu aptepkite torto kraštus kremu.
-
16. Tą patį pakartokite su antruoju biskvitu.
-
18. Tortas gavosi švelnaus skonio, sultingas ir labai skanus. Tai puikus skanumynas prie arbatos. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.2/5 (7 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama