Biskvitiniai vafliai
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Purus vidus ir traški išorė – štai kas yra biskvitiniai vafliai. Paruoškite klasikinę biskvitinę tešlą ir iš jos kepkite vaflius – pasirodo tiesiog nerealiai skanu! Reguliariai kepu vaflius pagal šį receptą ir esu labai patenkinta rezultatu. Gali pasirodyti, kad jie nėra labai saldūs arba atvirkščiai, todėl cukraus kiekį reguliuokite patys. Kepimo metu vafliai puikiai nutolsta nuo darbinių plokščių ir visiškai nelimpa – tešla puikiai elgiasi dirbant.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai100 gramų
-
Cukrus60 gramų
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Vanilinas2 gramai
-
Druskažiupsnelis
-
Aliejus2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Kiaušinius atsargiai padalinkite į trynius, o baltymus – į atskirus švarius ir sausus dubenėlius.
-
Reklama
-
3. Įdėkite trynius į erdvų dubenį, įpilkite cukraus ir vanilino.
-
4. Trynius plakite mikseriu su cukrumi, kol masė taps balta.
-
Reklama
-
5. Baltymus sudėkite į atskirą švarų ir sausą dubenį ir įberkite žiupsnelį druskos. Baltymus plakite, kol susidarys stabilios smailės. Jei apversite dubenį su baltymų mišiniu aukštyn kojomis, baltymai išliks nejudantys – tai bus plakimo rezultatas.
-
6. Išplaktus baltymus sudėkite į dubenį su trynių mišiniu. Mentele, švelniais judesiais, išlaikant orumą, baltą mišinį įmaišykite į trynių mišinį, kol visiškai susimaišys.
-
Reklama
-
7. Miltus išsijokite dalimis, švelniais judesiais maišydami miltus mentele.
-
8. Dėl to tešla turėtų gautis labai puri, kaip biskvitas.
-
Reklama
-
9. Įjunkite elektrinę vaflinę, kad įkaistų, darbo plokštes sutepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu silikoniniu kulinariniu šepetėliu. Aš dažniausiai tepu tik vieną kartą. Ant kiekvieno elektrinio vaflinio darbinio paviršiaus dėkite po vieną šaukštą biskvitinės tešlos. Kepkite vaflius 3-4 minutes.
-
10. Vaflius patiekite su mėgstamu sirupu ir uogomis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama