Berlyno spurgos
5 (1 įvertinimai)
6-8 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Spurgos labai populiarios Europoje, jos patiekiamos ant šventinio stalo. Sužinokite, kaip gaminti Berlyno spurgas. Jas galima patiekti kaip pusryčius arba dovanoti draugams. Įdarui tradiciškai naudojama braškių ar slyvų uogienė, tačiau galima naudoti ir šokoladinius, grietinėlės bei kitų rūšių padažus. Patiekiant jie apibarstomi cukraus pudra, tiesiog puikus desertas.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai0,5 kilogramo
-
Pienas200 mililitrų
-
Sausos mielės5 gramai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Sviestas100 gramų
-
Cukrus100 gramų
-
Kiaušinis2 vnt
-
Vanilė10 gramų
-
Saulėgrąžų aliejus400 mililitrų (kepimui)
-
Cukraus pudrapagal skonį
-
Uogienė200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pieną pakaitiname ir jame su druska brinkiname sausas mieles, paliekame brinkti 20 min. Sviestą iš anksto išimame iš šaldytuvo, minkštą sviestą išplakame su cukrumi, įmušame kiaušinius. Sudedame išbrinkusias mieles.
-
2. Miltus persijokite ir palaipsniui suberkite į mišinį. Kruopščiai išminkykite tešlą. Ji turėtų būti minkšta ir puri.
-
Reklama
-
3. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 2 valandoms, jos tūris turėtų padidėti dvigubai. Po to nuskabome gabaliukus ir susukame kaštono dydžio rutuliukus, paliekame 30 min, kad iškiltų.
-
4. Puode arba gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite rutuliukus iki auksinės rudos spalvos. Perkelkite spurgas ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
-
Reklama
-
5. Belieka įdaryti spurgas. Paimkite bet kokį džemą ar uogienę. Konditeriniu švirkštu sušvirkškite įdaro į spurgas arba tiesiog padarykite įpjovas ir užpildykite įdarą. Tada apibarstykite spurgas cukraus pudra ir ragaukite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama