Beigeliai su aguonomis
4.5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Beigeliai – labai skanios bandelės, kurių receptas pas mus atkeliavo iš tolimosios Amerikos. Jie ruošiami ne visai įprastai ir mums visiems gerai pažįstamu būdu, todėl receptą būtinai išmėginkite. Pusryčiams galite patys pasigaminti bandeles. Šis receptas tam puikiai tinka. Iš jo sužinosite, kaip gaminti beigelius su aguonomis. Juos galima valgyti tiesiog su arbata arba naudoti kaip sumuštinių pagrindą.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai550 gramų
-
Pienas350 mililitrų
-
Sviestas50 gramų
-
Sausos mielės7 gramų
-
Cukrus2 šaukštai
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Vanduo2 litrai
-
Soda1.5 šaukšto
-
Sezamų sėklos, aguonospagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia reikia minkyti tešlą. Norėdami tai padaryti, dubenyje iš šilto pieno (3 šaukštai), cukraus (1 šaukštas) ir mielių pagaminkite tešlą. Kai tešla pradės putoti, supilkite likusį pieną, cukrų, druską ir ištirpintą sviestą. Taip pat dalimis suberkite išsijotus miltus. Užminkykite tešlą. Patogiau tai padaryti naudojant virtuvinį kombainą.
-
2. Gautą tešlą išminkykite į rutulį, pabarstykite miltais ir sudėkite į dubenį ar keptuvę. Uždenkite tešlą dangčiu arba rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą. Po kelių valandų tešla turi pakilti ir padidėti bent dvigubai.
-
Reklama
-
3. Pakilusią tešlą padalinkite į mažus gabalėlius, iš jų suformuokite žiedus, stipriai sugnybdami kraštus.
-
4. Dideliame puode užvirinkite vandenį ir suberkite soda. Sudėkite gautus tešlos apskritimus į verdantį vandenį ir virkite iš abiejų pusių trisdešimt sekundžių.
-
Reklama
-
5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo dėkite virtas bandeles ir pabarstykite sezamo sėklomis bei aguonomis. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite bandeles 40 minučių, kol visiškai iškeps.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama