Barščiai su šonine
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Noriu pasidalinti barščių su šonine receptu. Šiuos barščius galima paruošti per 30-40 minučių, nes juose yra daržovės, pagardintos keptais šoninės gabalėliais. Barščiai yra aromatingi ir labai skanūs. Šis receptas yra labai paprastas. Nereikia valandų valandas virti sultinio ir atskirai kepti daržovių. Skonis atsiranda dėl pomidorų padažo, kuris dėl aitriosios paprikos yra šiek tiek aštrus. Jame taip pat yra svogūnų, saulėgrąžų aliejaus ir prieskonių. Tačiau labiausiai patiekalą skoniu ir aromatu pripildo su česnakais kepta šoninė. Barščius galite papildyti šviežiomis žolelėmis arba pridėti sausų žolelių, pasirinkti pagal skonį.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Pastarnoko šaknis1 vnt
-
Kopūstai200 gramų
-
Bulvė1 vnt
-
Saldžioji paprika1 vnt
-
Burokėliai1~2 vnt
-
Pomidorų padažas200~300 mililitrų
-
Druskapagal skonį
-
Šoninė100 gramų
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Lauro lapas1 vnt
-
Vanduo2 litrai
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškime ingredientus. Burokėlius sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite, kol suminkštės, tada atvėsinkite ir nulupkite.
-
2. Ant ugnies uždėkite puodą vandens. Bulves ir pastarnoko šaknį supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į puodą.
-
Reklama
-
3. Sudėkite tarkuotas morkas ir smulkiai pjaustytą svogūną.
-
4. Po 7-10 minučių suberkite papriką, druską ir lauro lapą.
-
Reklama
-
5. Kopūstą susmulkinkite ir sudėkite į puodą. Pridėti aštrių žolelių.
-
6. Šoninės gabalėlius dėkite į sausą keptuvę, suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir pakepinkite porą minučių.
-
Reklama
-
7. Išvirtus burokėlius sutarkuokite ir sudėkite į puodą su likusiais ingredientais. Įdėkite pomidorų padažo. Užvirinkite ir išjunkite ugnį.
-
8. Supilkite barščius į gilias lėkštes, įdėkite keptos šoninės ir česnaką, įberkite šiek tiek juodųjų pipirų ir, jei norite, žolelių. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama