Bandelės su varškės sūriu
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Varškės bandelės yra tokios geros, kad visiškai pamiršite visas dietas. Ranka siekia jų paragauti. Paruošti tokius kepinius labai paprasta, žiūrėkite žingsnis po žingsnio receptą su nuotraukomis iš gaminimo eigos.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai280 gramų
-
Cukrus60 gramų (35 gramai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Mielės7 gramai (šlapios)
-
Pienas140 mililitrų
-
Kiaušinis2 vnt
-
Kokosų aliejus35 gramai (arba bet koks sviestas)
-
Varškės sūris200 gramų
-
Mandarinų žievelė1 arbatinis šaukštelis (arba citrina, apelsinas)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus.
-
2. Į tešlos minkymo indą supilkite miltus, padarykite viduryje duobe, į kurią supilkite šiltą pieną, įpilkite cukraus, druskos, sutrinkite mieles ir palikite 10–15 min.
-
Reklama
-
3. Po 10–15 minučių pasirodys lengvos putos, rodančios, kad mielės pradėjo „veikti“.
-
4. Supilkite sviestą ir supilkite plakta kiaušinį.
-
Reklama
-
5. Sumaišykite visus ingredientus ir leiskite tešlai pastovėti 15-20 minučių.
-
6. Tešlą rankomis minkykite mažiausiai 7 minutes, kol pasidarys vientisa masė. Ji neturėtų lipti prie rankų.
-
Reklama
-
7. Dubenį patepkite augaliniu aliejumi, įdėkite tešlą į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite pastovėti apie 1,5 valandos, kol tūris padvigubės.
-
8. Jei tešlos tūris padidėjo mažiausiai 2 kartus, galite pradėti formuoti bandeles.
-
Reklama
-
9. Paruoškite įdarą. Į varškės sūrį įpilkite 1 valg. šaukštą cukraus, mandarino žievelės, įpilkite vieno kiaušinio baltymo.
-
10. Padalinkite tešlą į 10 vienodų gabaliukų, kurių kiekviena sveria apie 53 gramus, kiekvieną gabaliuką suvyniokite į rutuluką.
-
Reklama
-
11. Tešlą iškočiokite į stačiakampį arba ovalą, įdėkite įdarą, išlyginkite.
-
12. Susukite į ritinį.
-
13. Sulenkite ritinį per pusę. Padarykite išilginį pjūvį ties sulenkimu.
-
Reklama
-
14. Išvyniokite bandelę padarydami širdies formą, panardinkite į miltus, kad „užsandarintų“ bandelės apačia.
-
15. Antrojo tipo bandelių tešlą suvyniokite į ovalą. Ant vieno galo uždėkite įdaro, supjaustykite išilgai peiliu arba specialiu voleliu.
-
16. Susukite bandelę į ritinį, užmaukite galus.
-
17. Sumaišykite vieną kiaušinį su šaukštu pieno ar augaliniu aliejumi.
-
18. Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi. Išdėstykite bandeles. Bandeles aptepkite pieno ir trynio mišiniu. Jei norite, širdies formos bandeles galima pabarstyti cukrumi.
-
19. Kepkite bandeles 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
-
20. Bandelės su varškės sūriu yra paruoštos.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama