Baltieji serbentai su agaru-agaru žiemai

Baltieji serbentai su agaru-agaru žiemai

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Siūlau išsivirti skanios baltųjų serbentų uogienės. Ji vidutiniškai saldi, vidutinio rūgštumo, o dėl pridėto agaro – tankios struktūros. Puikiai tinka kepiniams ar tiesiog arbatai. Uogienės tankis priklauso nuo agaro-agaro stiprumo, kuo jis didesnis, tuo masė tankesnė. Uogienė gerai išsilaiko sausoje, tamsioje vietoje.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Baltieji serbentai
    1 kilogramas
  • Agaras
    agaras (milteliai)
  • Cukrus
    800 gramų
  • Vanduo
    50 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Serbentų uogas nuplaukite, išimkite šakeles ir sudėkite į puodą. Supilkite vandenį, uždėkite puodą su uogomis ant lėtos ugnies ir užvirin...
    2. Serbentų uogas nuplaukite, išimkite šakeles ir sudėkite į puodą. Supilkite vandenį, uždėkite puodą su uogomis ant lėtos ugnies ir užvirinkite. Virkite 5 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Uogas pertrinti per sietelį. Į skystį suberiame cukrų. Padėkite puodą su serbentų sirupu ant lėtos ugnies ir virkite, kol cukrus visiškai...
    3. Uogas pertrinti per sietelį. Į skystį suberiame cukrų. Padėkite puodą su serbentų sirupu ant lėtos ugnies ir virkite, kol cukrus visiškai ištirps.
  • Agarą sumaišykite su trimis šaukštais vandens ir palikite 3 minutes.
    4. Agarą sumaišykite su trimis šaukštais vandens ir palikite 3 minutes.
  • Reklama
  • Verdant uogienę susidarys putos, būtinai jas pašalinkite. Įpilkite agaro-agaro, virkite mišinį 5 minutes maišydami ir sudėkite į karštus,...
    5. Verdant uogienę susidarys putos, būtinai jas pašalinkite. Įpilkite agaro-agaro, virkite mišinį 5 minutes maišydami ir sudėkite į karštus, sterilizuotus stiklainius. Leiskite visiškai atvėsti, uždarykite švariais, sausais dangteliais ir laikykite.
  • Linksmų pasiruošimų!
    6. Linksmų pasiruošimų!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai