Baltieji serbentai su agaru-agaru žiemai
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Siūlau išsivirti skanios baltųjų serbentų uogienės. Ji vidutiniškai saldi, vidutinio rūgštumo, o dėl pridėto agaro – tankios struktūros. Puikiai tinka kepiniams ar tiesiog arbatai. Uogienės tankis priklauso nuo agaro-agaro stiprumo, kuo jis didesnis, tuo masė tankesnė. Uogienė gerai išsilaiko sausoje, tamsioje vietoje.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltieji serbentai1 kilogramas
-
Agarasagaras (milteliai)
-
Cukrus800 gramų
-
Vanduo50 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Serbentų uogas nuplaukite, išimkite šakeles ir sudėkite į puodą. Supilkite vandenį, uždėkite puodą su uogomis ant lėtos ugnies ir užvirinkite. Virkite 5 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
-
Reklama
-
3. Uogas pertrinti per sietelį. Į skystį suberiame cukrų. Padėkite puodą su serbentų sirupu ant lėtos ugnies ir virkite, kol cukrus visiškai ištirps.
-
4. Agarą sumaišykite su trimis šaukštais vandens ir palikite 3 minutes.
-
Reklama
-
5. Verdant uogienę susidarys putos, būtinai jas pašalinkite. Įpilkite agaro-agaro, virkite mišinį 5 minutes maišydami ir sudėkite į karštus, sterilizuotus stiklainius. Leiskite visiškai atvėsti, uždarykite švariais, sausais dangteliais ir laikykite.
-
6. Linksmų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama