Baltieji serbentai su agaru-agaru žiemai

Baltieji serbentai su agaru-agaru žiemai

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Siūlau išsivirti skanios baltųjų serbentų uogienės. Ji vidutiniškai saldi, vidutinio rūgštumo, o dėl pridėto agaro – tankios struktūros. Puikiai tinka kepiniams ar tiesiog arbatai. Uogienės tankis priklauso nuo agaro-agaro stiprumo, kuo jis didesnis, tuo masė tankesnė. Uogienė gerai išsilaiko sausoje, tamsioje vietoje.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Baltieji serbentai
    1 kilogramas
  • Agaras
    agaras (milteliai)
  • Cukrus
    800 gramų
  • Vanduo
    50 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Serbentų uogas nuplaukite, išimkite šakeles ir sudėkite į puodą. Supilkite vandenį, uždėkite puodą su uogomis ant lėtos ugnies ir užvirin...
    2. Serbentų uogas nuplaukite, išimkite šakeles ir sudėkite į puodą. Supilkite vandenį, uždėkite puodą su uogomis ant lėtos ugnies ir užvirinkite. Virkite 5 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Uogas pertrinti per sietelį. Į skystį suberiame cukrų. Padėkite puodą su serbentų sirupu ant lėtos ugnies ir virkite, kol cukrus visiškai...
    3. Uogas pertrinti per sietelį. Į skystį suberiame cukrų. Padėkite puodą su serbentų sirupu ant lėtos ugnies ir virkite, kol cukrus visiškai ištirps.
  • Agarą sumaišykite su trimis šaukštais vandens ir palikite 3 minutes.
    4. Agarą sumaišykite su trimis šaukštais vandens ir palikite 3 minutes.
  • Reklama
  • Verdant uogienę susidarys putos, būtinai jas pašalinkite. Įpilkite agaro-agaro, virkite mišinį 5 minutes maišydami ir sudėkite į karštus,...
    5. Verdant uogienę susidarys putos, būtinai jas pašalinkite. Įpilkite agaro-agaro, virkite mišinį 5 minutes maišydami ir sudėkite į karštus, sterilizuotus stiklainius. Leiskite visiškai atvėsti, uždarykite švariais, sausais dangteliais ir laikykite.
  • Linksmų pasiruošimų!
    6. Linksmų pasiruošimų!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai