Baklažanai su slyvomis
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
20 min.
Apie receptą
Tai originali užkandžio versija, kurią galima patiekti ir kaip salotas – baklažanai su slyvomis. Skonis nuostabus, patiekalo sultingumą ir ryškumą tiesiog įsimyli nuo pirmo šaukšto. Mums reikia tik trijų ingredientų – slyvų, baklažanų, paprikų. Suteikite patiekalui ryškumo prieskoniais. Šis užkandis nepanašus į nieką kitą, bet patikėkite, vieną kartą išbandyti verta, o gaminsite dažnai. Svarbu pasirinkti tvirtas ir sunokusias slyvas. Naudojame saldžiąją papriką, taip pat dedame šiek tiek sauso česnako, druskos. Jis gali būti patiekiamas kaip užkandis vienas arba kaip garnyras. Būtinai išbandykite!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baklažanai250 gramų
-
Slyvos250 gramų
-
Saldžiosios paprikos150 gramų
-
Augalinis aliejus4 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Sausas česnakaspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Nuplaukite ir nusausinkite baklažanus, tada supjaustykite juos į mažas lėkštes. Jei pageidaujama, baklažanus galima pabarstyti druska ir palikti 10 minučių, tada nuplauti ir nusausinti. Bet jei jūsų baklažanai nėra kartūs, tai nėra būtina.
-
Reklama
-
3. Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite mažomis juostelėmis.
-
4. Slyvas nuplaukite ir nusausinkite, tada išimkite kauliukus. Slyvas supjaustykite mažais gabalėliais.
-
Reklama
-
5. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite baklažanus ir paprikas. Kepkite 5-7 minutes ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
-
6. Į keptuvę sudėkite slyvas, druskos, pipirų ir šiek tiek sauso česnako.
-
Reklama
-
7. Viską išmaišyti ir kepti ant silpnos ugnies 3-4 minutes. Kepimo pabaigoje paragaukite ar nieko netrūksta. Užkandžius padalinkite į lėkštes ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama