Avižiniai sausainiai su sezamo sėklomis

Avižiniai sausainiai su sezamo sėklomis

5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Avižiniai dribsniai kartu su sezamo sėklomis puikiai tinka prie arbatos ar kavos. Tuo pačiu metu šie sausainiai neįtikėtinai greitai ir lengvai paruošiami. Su šių sausainių paruošimu susidoroti gali kiekvienas, nes jie paruošiami labai greitai ir paprastai, tereikia vadovautis nuosekliomis instrukcijomis. Temperatūrą ir kepimo laiką reguliuokite atsižvelgdami į individualias orkaitės savybes.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avižiniai dribsniai
    1 puodelis
  • Kvietiniai miltai
    0,5 stiklinės
  • Vanilinis cukrus
    8 gramai
  • Sezamas
    50 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Cukrus
    0,5 stiklinės
  • Sviestas
    100 gramų
  • Kepimo milteliai tešlai
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Supilkite avižinius dribsnius į maišytuvo dubenį.
    2. Supilkite avižinius dribsnius į maišytuvo dubenį.
  • Reklama
  • Sumalkite avižinius dribsnius.
    3. Sumalkite avižinius dribsnius.
  • Sumaišykite sutrintus avižinius dribsnius, kvietinius miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
    4. Sumaišykite sutrintus avižinius dribsnius, kvietinius miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
  • Reklama
  • Sumaišykite visus sausus ingredientus iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos.
    5. Sumaišykite visus sausus ingredientus iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos.
  • Pridėkite sezamo sėklų.
    6. Pridėkite sezamo sėklų.
  • Reklama
  • Minkštą sviestą sudėkite į maišytuvo dubenį.
    7. Minkštą sviestą sudėkite į maišytuvo dubenį.
  • Įberkite cukraus.
    8. Įberkite cukraus.
  • Reklama
  • Įmuškite kiaušinį.
    9. Įmuškite kiaušinį.
  • Ingredientus išplakite į purią masę.
    10. Ingredientus išplakite į purią masę.
  • Reklama
  • Toliau plakant pamažu suberkite miltų mišinį.
    11. Toliau plakant pamažu suberkite miltų mišinį.
  • Užminkykite tešlą.
    12. Užminkykite tešlą.
  • Atskirkite graikinio riešuto dydžio tešlos gabalėlį. Iš jo padarykite blyną ir padėkite ant kepimo popieriaus, palikdami atstumą tarp sau...
    13. Atskirkite graikinio riešuto dydžio tešlos gabalėlį. Iš jo padarykite blyną ir padėkite ant kepimo popieriaus, palikdami atstumą tarp sausainių.
  • Reklama
  • Kepkite sausainius 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
    14. Kepkite sausainius 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
  • Iš tokio kiekio produktų gaunama apie 20 vnt.
    15. Iš tokio kiekio produktų gaunama apie 20 vnt.
  • Sausainiai trapūs, kvapnūs ir labai skanūs.
    16. Sausainiai trapūs, kvapnūs ir labai skanūs.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai