Avietinis varškės pyragas
4.8 (5 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Avietės – tai uogos, kurios puikiai pavers bet kokį patiekalą stebuklu. Todėl siūlau pažiūrėti, kaip pasigaminti varškės pyragą su avietėmis. Subtilūs varškės kepiniai puikiai papildo aviečių skonį. Geriau vartoti naudoti varškę arba ne mažiau kaip 9% riebumo. Jei namuose neturite aviečių, bet norite pyrago, pakeiskite jas serbentais, mėlynėmis ar bet kuriomis kitomis uogomis. Tau patiks!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai200 gramų
-
Cukrus100 gramų
-
Sviestas100 gramų (arba margarino)
-
Kepimo milteliai1.5 arbatinio šaukštelio
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Varškė500 gramų
-
Avietės200 gramų
-
Grietinė100 gramų
-
Cukrus100 gramų (įdarui)
-
Vanilinis cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Kiaušinis1 vnt (įdarui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Miltus persijokite su kepimo milteliais. Sudėkite atvėsusį sviestą, supjaustykite kubeliais. Sutrinkite iki trupinių.
-
2. Tada įmuškite kiaušinį ir sudėkite cukrų, užminkykite minkštą elastingą tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
-
Reklama
-
3. Įdarui sumaišykite varškę, kiaušinį, grietinę, įprastą ir vanilinį cukrų, viską išplakite mikseriu iki vientisos masės.
-
4. Kepimo formą ištepkite sviestu. Sudėkite į ją atšaldytą tešlą ir paskleiskite ją ant formos, suformuodami 4-5 cm aukščio šonus.
-
Reklama
-
5. Supilkite įdarą ir ant viršaus dėkite uogas. Kepkite 30-35 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
-
6. Atvėsusį pyragą išimkite iš formos ir pabarstykite cukraus pudra. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.8/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama