Aviečių uogienė su bazilikais
5 (1 įvertinimai)
5-7 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Aviečių ir bazilikų uogienė – tikras delikatesas gurmanams. Derinys, kuris iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti keistas, yra puikus ir labai sėkmingas! Jei mėgstate baziliką, tai jums patiks! Žiemą šią skanią ir kvapnią uogienę galima naudoti įvairiems desertams. Šia uogiene galima apipilti blynus, sūrio pyragus, dėti į įvairius sūrius ar aptepti skrebučius. Į uogienę galite įberti 1-2 šakeles mėtų, gausis dar kvapnesnė. Jei turite smaližių, šiek tiek padidinkite cukraus kiekį.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avietės500 gramų
-
Cukrus400 gramų
-
Žaliasis bazilikas2 vnt (šakelės)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Avietes išrūšiuokite, sugedusias išmeskite. Bazilikas gali būti naudojamas tiek žalias, tiek violetinis.
-
2. Į dubenį, kuriame virsite uogienę, suberkite avietes ir pabarstykite cukrumi. Palikite porai valandų, kad avietės išleistų sultis.
-
Reklama
-
3. Mano avietės buvo gana minkštos, po valandos buvo daug sulčių. Šaukštu švelniai išmaišykite.
-
4. Baziliko šakeles nuplaukite ir suberkite į avietes. Uždėkite ant viryklės, užvirkite ir virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių.
-
Reklama
-
5. Pasibaigus laikui, išimkite baziliką ir išmeskite.
-
6. Iškart karštą uogienę išdėliokite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite steriliais dangteliais.
-
Reklama
-
7. Apvyniokite po šilta antklode, kol atvės. Tada perkelkite į saugojimo vietą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama