Aviečių uogienė su bazilikais

Aviečių uogienė su bazilikais

5 (1 įvertinimai)

5-7

Porcijos

1 val. 30 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Aviečių ir bazilikų uogienė – tikras delikatesas gurmanams. Derinys, kuris iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti keistas, yra puikus ir labai sėkmingas! Jei mėgstate baziliką, tai jums patiks! Žiemą šią skanią ir kvapnią uogienę galima naudoti įvairiems desertams. Šia uogiene galima apipilti blynus, sūrio pyragus, dėti į įvairius sūrius ar aptepti skrebučius. Į uogienę galite įberti 1-2 šakeles mėtų, gausis dar kvapnesnė. Jei turite smaližių, šiek tiek padidinkite cukraus kiekį.

Receptai pagal ingridientus: # Uogos
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avietės
    500 gramų
  • Cukrus
    400 gramų
  • Žaliasis bazilikas
    2 vnt (šakelės)
  • Kaip pagaminti
  • Aviečių uogienė su bazilikais
    1. Paruoškite ingredientus. Avietes išrūšiuokite, sugedusias išmeskite. Bazilikas gali būti naudojamas tiek žalias, tiek violetinis.
  • Aviečių uogienė su bazilikais
    2. Į dubenį, kuriame virsite uogienę, suberkite avietes ir pabarstykite cukrumi. Palikite porai valandų, kad avietės išleistų sultis.
  • Aviečių uogienė su bazilikais
    3. Mano avietės buvo gana minkštos, po valandos buvo daug sulčių. Šaukštu švelniai išmaišykite.
  • Aviečių uogienė su bazilikais
    4. Baziliko šakeles nuplaukite ir suberkite į avietes. Uždėkite ant viryklės, užvirkite ir virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių.
  • Aviečių uogienė su bazilikais
    5. Pasibaigus laikui, išimkite baziliką ir išmeskite.
  • Aviečių uogienė su bazilikais
    6. Iškart karštą uogienę išdėliokite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite steriliais dangteliais.
  • Aviečių uogienė su bazilikais
    7. Apvyniokite po šilta antklode, kol atvės. Tada perkelkite į saugojimo vietą. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai