Aviečių uogienė su abrikosais
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Siūlau žiemai paruošti nuostabią uogienę su aviečių ir abrikosų griežinėlių aromatu. Su šia uogiene galite gerti arbatą arba patiekti su blynais ir pyragais. Virimui tinka absoliučiai bet kokios avietės, bet naudokite tankius abrikosus. Uogienė gerai išsilaiko tamsioje ir vėsioje vietoje. Ji gali būti naudojamas kaip pyragų ir kepinių įdaras.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avietės400 gramų
-
Abrikosai700 gramų
-
Cukrus1 kilogramas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir nusausinkite abrikosus.
-
2. Avietes suberkite į dubenį ir pabarstykite cukrumi. Palikite 8 valandas, kad uogos išsiskirtų sultis.
-
Reklama
-
3. Iš abrikosų išimkite kauliukus ir, jei vaisiai dideli, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Abrikosus sudėkite ant aviečių ir viską padėkite ant vidutinės ugnies. Uogienę užvirinkite.
-
4. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 5 minutes; atvėsinkite. Verdant uogienę susidarys putos, būtinai jas pašalinkite.
-
Reklama
-
5. Uogienę vėl užvirinkite ir virkite 20 minučių. Karštą uogienę išpilstykite į sausus, sterilizuotus stiklainius ir palikite visiškai atvėsti. Po to uždarykite stiklainius ir padėkite juos saugojimui.
-
6. Linksmų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama