Aviečių uogienė su abrikosais

Aviečių uogienė su abrikosais

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Siūlau žiemai paruošti nuostabią uogienę su aviečių ir abrikosų griežinėlių aromatu. Su šia uogiene galite gerti arbatą arba patiekti su blynais ir pyragais. Virimui tinka absoliučiai bet kokios avietės, bet naudokite tankius abrikosus. Uogienė gerai išsilaiko tamsioje ir vėsioje vietoje. Ji gali būti naudojamas kaip pyragų ir kepinių įdaras.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avietės
    400 gramų
  • Abrikosai
    700 gramų
  • Cukrus
    1 kilogramas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir nusausinkite abrikosus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir nusausinkite abrikosus.
  • Avietes suberkite į dubenį ir pabarstykite cukrumi. Palikite 8 valandas, kad uogos išsiskirtų sultis.
    2. Avietes suberkite į dubenį ir pabarstykite cukrumi. Palikite 8 valandas, kad uogos išsiskirtų sultis.
  • Reklama
  • Iš abrikosų išimkite kauliukus ir, jei vaisiai dideli, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Abrikosus sudėkite ant aviečių ir vi...
    3. Iš abrikosų išimkite kauliukus ir, jei vaisiai dideli, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Abrikosus sudėkite ant aviečių ir viską padėkite ant vidutinės ugnies. Uogienę užvirinkite.
  • Sumažinkite ugnį ir troškinkite 5 minutes; atvėsinkite. Verdant uogienę susidarys putos, būtinai jas pašalinkite.
    4. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 5 minutes; atvėsinkite. Verdant uogienę susidarys putos, būtinai jas pašalinkite.
  • Reklama
  • Uogienę vėl užvirinkite ir virkite 20 minučių. Karštą uogienę išpilstykite į sausus, sterilizuotus stiklainius ir palikite visiškai atvės...
    5. Uogienę vėl užvirinkite ir virkite 20 minučių. Karštą uogienę išpilstykite į sausus, sterilizuotus stiklainius ir palikite visiškai atvėsti. Po to uždarykite stiklainius ir padėkite juos saugojimui.
  • Linksmų pasiruošimų!
    6. Linksmų pasiruošimų!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai