Aviečių suflė
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Jei mėgstate purius ir subtilius desertus, šis paprastas aviečių suflė receptas jums puikiai tiks. Nuo tokio skanėsto neįmanoma atsiplėšti. Nežinote, kuo pasilepinti kuo nors skaniu? Uogų desertai idealiai tinka suaugusiems ir vaikams. Aviečių suflė receptas yra gana paprastas, o rezultatas viršys visus jūsų lūkesčius. Purus ir labai apetiškas desertas, galintis užimti deramą vietą net ir gero restorano meniu.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avietinė300 gramų
-
Cukraus pudrapagal skonį
-
Kukurūzų miltai2 šaukštai
-
Kiaušinių baltymai10 vnt
-
Druska1 žiupsnelis
-
Sviestas1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Visų pirma reikia tinkamai nuplauti uogas ir sudėti į trintuvą. Įpilkite vandens ir plakite iki vientisos masės.
-
2. Kad aviečių suflė būtų minkšta ir be grūdelių, išplaktas uogas reikia pertrinti per sietelį.
-
Reklama
-
3. Į sutrintą tyrę suberkite cukraus pudrą ir troškinkite ant silpnos ugnies. Retkarčiais pamaišydami, avietes šiek tiek pavirkite ir visiškai ištirpinkite miltelius. Cukraus pudros kiekis priklauso nuo uogų saldumo ir jūsų skonio pageidavimų.
-
4. Į nedidelį indą supilkite persijotus kukurūzų miltus ir įpilkite šiek tiek vandens. Kruopščiai išmaišykite, kad miltuose nebūtų gabalėlių.
-
Reklama
-
5. Kambario temperatūros baltymus, atsargiai atskirtus nuo trynių, sumaišykite su žiupsneliu druskos. Pradėkite plakti mažu greičiu, palaipsniui didindami. Baltymai turi tapti tankūs.
-
6. Į baltymus atsargiai suberkite miltus ir uogas. Viską išmaišykite sklandžiais judesiais, kad masė liktų puri, tik tada bus teisingas aviečių suflė gaminimo receptas.
-
Reklama
-
7. Nedideles formeles kruopščiai ištepkite sviestu. Supilkite mišinį į formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Suflė kepkite vidutinėje temperatūroje apie 13-15 minučių. Prieš patiekiant, ant viršaus galite pabarstyti šiek tiek cukraus pudros ir uždėti keletą aviečių.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama