Aviečių pyragas su rūgpieniu
4.5 (4 įvertinimai)
6 Porcijos
55 min.
Apie receptą
Jei staiga pienas aprūgo, neskubėkite jo išpilti. Paruoškite skanų ir kvapnų aviečių pyragą, kurio niekas neatsisakys. Tokį pyragą galima ruošti ištisus metus iš šviežių arba šaldytų aviečių. Šaldytos uogos dedamos neatšildydamos, sumaišomos su krakmolu, kad pyragas nepasirodytų žalias dėl išsiskyrusio skysčio. Krakmolas suriš sultis ir pyragas pasirodys orus.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušinis1 vnt
-
Cukrus80 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Rūgpienis125 mililitrai
-
Sviestas40 gramų
-
Kvietiniai miltai130 gramų
-
Kepimo milteliai1,5 arbatinio šaukštelio
-
Avietės100 gramų
-
Kukurūzų krakmolas1 valgomasis šaukštas
-
Soda1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus pyragui gaminti.
-
2. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus, išplakite iki purios masės.
-
Reklama
-
3. Į masę supilkite pieną.
-
4. Sudėkite lydytą sviestą ir išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenį. Išmaišykite iki vientisos masės, ji turėtų būti kaip tiršta grietinė.
-
6. 16 * 21 centimetro dydžio kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite tešlą, išlyginkite. Ant viršaus sudėkite su krakmolu sumaišytas avietes ir šiek tiek pamerkite į tešlą.
-
Reklama
-
7. Įdėkite formą į karštą orkaitę ir kepkite pyragą 45 minutes 180 laipsnių, kol iškeps. Ištraukite pyrago formą iš orkaitės, leiskite pastovėti 10 minučių ir išimkite pyragą. Visiškai atvėsinkite ant grotelių.
-
8. Mūsų aviečių pyragas su rūgpieniu yra paruoštas. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama