Aviečių pyragas su rūgpieniu

Aviečių pyragas su rūgpieniu

4.5 (4 įvertinimai)

6 Porcijos
55 min.

Apie receptą

Jei staiga pienas aprūgo, neskubėkite jo išpilti. Paruoškite skanų ir kvapnų aviečių pyragą, kurio niekas neatsisakys. Tokį pyragą galima ruošti ištisus metus iš šviežių arba šaldytų aviečių. Šaldytos uogos dedamos neatšildydamos, sumaišomos su krakmolu, kad pyragas nepasirodytų žalias dėl išsiskyrusio skysčio. Krakmolas suriš sultis ir pyragas pasirodys orus.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Cukrus
    80 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Rūgpienis
    125 mililitrai
  • Sviestas
    40 gramų
  • Kvietiniai miltai
    130 gramų
  • Kepimo milteliai
    1,5 arbatinio šaukštelio
  • Avietės
    100 gramų
  • Kukurūzų krakmolas
    1 valgomasis šaukštas
  • Soda
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus pyragui gaminti.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus pyragui gaminti.
  • Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus, išplakite iki purios masės.
    2. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus, išplakite iki purios masės.
  • Reklama
  • Į masę supilkite pieną.
    3. Į masę supilkite pieną.
  • Sudėkite lydytą sviestą ir išmaišykite.
    4. Sudėkite lydytą sviestą ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenį. Išmaišykite iki vientisos masės, ji turėtų būti kaip tiršta grietinė.
    5. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenį. Išmaišykite iki vientisos masės, ji turėtų būti kaip tiršta grietinė.
  • 16 * 21 centimetro dydžio kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite tešlą, išlyginkite. Ant viršaus sudėkite su krakmolu sum...
    6. 16 * 21 centimetro dydžio kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite tešlą, išlyginkite. Ant viršaus sudėkite su krakmolu sumaišytas avietes ir šiek tiek pamerkite į tešlą.
  • Reklama
  • Įdėkite formą į karštą orkaitę ir kepkite pyragą 45 minutes 180 laipsnių, kol iškeps. Ištraukite pyrago formą iš orkaitės, leiskite pasto...
    7. Įdėkite formą į karštą orkaitę ir kepkite pyragą 45 minutes 180 laipsnių, kol iškeps. Ištraukite pyrago formą iš orkaitės, leiskite pastovėti 10 minučių ir išimkite pyragą. Visiškai atvėsinkite ant grotelių.
  • Mūsų aviečių pyragas su rūgpieniu yra paruoštas. Skanaus!
    8. Mūsų aviečių pyragas su rūgpieniu yra paruoštas. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai