Aviečių nektaras
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
20 min.
Apie receptą
Aviečių sultys be minkštimo vadinamos nektaru ir patiekiamos su medumi – tai nepaprastai sveika ir skanu. Nektaras puikiai valo kraujagysles, turi priešuždegiminį poveikį, apsaugo nuo peršalimo ligų. Gėrime yra vitamino C, kurio rekomenduojama papildyti kasdien, nes jis nesikaupia organizme. Tačiau prinokusių aviečių skynimo sezono metu tokį nektarą ruošti kasdien – ne bėda, jei turi blenderį.
Paskirtis: Gėrimų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avietės300 gramų
-
Mineralinis vanduo150 mililitrų
-
Cukrus2 šaukštai (arba medaus)
-
Citrinos sultys1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite šiuos ingredientus. Jei ruošiate nektarą visai šeimai, bet jei vienas iš jūsų giminaičių yra alergiškas medui, tuomet šį saldiklį pakeiskite cukrumi arba stevijos sirupu.
-
2. Avietes kruopščiai nuplaukite vandenyje ir supilkite į maišytuvo dubenį. Jei turite laisvo laiko, uogas užpilkite lengvai pasūdytu vandeniu ir palikite ten 10-15 minučių, kad pasišalintų įvairūs gyviai, jei tokių yra.
-
Reklama
-
3. Į indą įpilkite cukraus arba medaus pagal skonį, supilkite citrinos sultis. Sultys pabrėš uogų saldumą ir suteiks gėrimui išraiškingo rūgštumo.
-
4. Supilkite negazuotą arba filtruotą mineralinį vandenį. Būtinai įpilkite vandens, nes uogos neišskiria daug sulčių.
-
Reklama
-
5. Viską plakite 3-4 minutes pulsavimo technika. Tada gautą gėrimą perkoškite per sietelį, išimdami uogų minkštimą. Iš minkštimo galite išsivirti aromatingos arbatos, jei užpilsite verdančiu vandeniu.
-
6. Aviečių nektarą supilstykite į taures ar puodelius, papuoškite pagal skonį ir patiekite iškart po paruošimo, o gėrime yra didžiausias vitamino C kiekis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama