Aviečių kišas

Aviečių kišas

5 (3 įvertinimai)

3-4

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Aviečių kišas, kitaip sakant atviro užpilo pyragas. Paruošti visai nesunk net pradedančioji šeimininkė gali su tuo susitvarkyti. Sekite receptą ir rezultatas tikrai jus pradžiugins ir išvaizda ir savo skoniu!

Receptai pagal ingridientus: # Uogos / # Miltai / # Pieno produktai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avietės
    300~400 gramų
  • Kvietiniai miltai
    300 gramų
  • Sviestas
    140 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Cukrus
    200 gramų (50 gramų tešloje, 150 gramų įdaru)
  • Grietinė
    200 gramų
  • Kepimo milteliai tešlai
    1/2 šaukštelio
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Kaip pagaminti

  • Aviečių kišas
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Aviečių kišas
    2. Dubenyje sumaišykite miltus, 50 gramų cukraus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite.
  • Aviečių kišas
    3. Į dubenį su miltais įtrinkite šaltą sviestą.
  • Aviečių kišas
    4. Pradėkite minkyti šaukštu. Kai tik tešla pradeda formuotis gumulėliais, minkykite rankomis.
  • Aviečių kišas
    5. Paruošta tešla turi būti minkšta, gali truputį trupėti. Suapvalinkite tešlą.
  • Aviečių kišas
    6. Paimkite 26 cm kepimo indą, išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formą. Paskirstykite ją išilgai dugno, sudarydami aukštas puses. Pyrago pagrindą pradurkite šakute. Pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių.
  • Aviečių kišas
    7. Padarykite užpildą. Į dubenį supilkite grietinę, įmuškite kiaušinį, 150 gramų cukraus. Išmaišykite.
  • Aviečių kišas
    8. Supilkite 50 gramų miltų.
  • Aviečių kišas
    9. Išmaišykite. Turėtumėte gauti masę, kurios konsistencija panaši į varškės.
  • Aviečių kišas
    10. Grynas avietes dėkite į iškepusį pyrago pagrindą. Išlyginkite.
  • Aviečių kišas
    11. Ant viršaus supilkite įdarą. Naudodami šaukštą paskleiskite jį ant uogų. Pyragą dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių. Sprėskite pagal savo orkaitės ypatybes.
  • Aviečių kišas
    12. Praėjus nurodytam laikui, išimkite pyragą iš orkaitės. Jo viršus turi būti tolygiai iškepęs ir padengtas aukso rudos spalvos plutele.
  • Aviečių kišas
    13. Atvėsinkite pyragą formoje, tada perkelkite ir patiekite.
  • Aviečių kišas
    14. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai