Aviečių ir kivių uogienė
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
9 val.
Apie receptą
Jei paprasta aviečių uogienė jums atrodo pernelyg nuobodi, paįvairinkite ją įvairiais vaisiais. Šį kartą siūlau į ją įdėti kivio griežinėlių. Jis paįvairina struktūrą ir papildo skonį. Uogienei tinka bet kokios brandos avietės. Tačiau kivius imkite tankius ir pageidautina rūgščius, tai subalansuos aviečių saldumą. Jei norite, kad uogienė būtų tiršta, įpilkite į ją pektino arba gelfix.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avietės500 gramų
-
Kiviai250 gramų
-
Cukrus600 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Kivius kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite, avietes išrūšiuokite, jei reikia, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
-
2. Avietes suberkite į dubenį uogienei virti ir apibarstykite cukrumi. Palikite 6 valandoms, kad avietės išleistų sultis.
-
Reklama
-
3. Kivius nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Įdėkite jį į aviečių dubenį.
-
4. Aviečių ir kivių uogienę virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių, nugriebdami ir maišydami. Paruoštą uogienę supilstykite į sausus, sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir leiskite uogienei visiškai atvėsti. Tada apverskite ir laikykite.
-
Reklama
-
5. Gerų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama