Aviečių ir kivių uogienė

Aviečių ir kivių uogienė

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
9 val.

Apie receptą

Jei paprasta aviečių uogienė jums atrodo pernelyg nuobodi, paįvairinkite ją įvairiais vaisiais. Šį kartą siūlau į ją įdėti kivio griežinėlių. Jis paįvairina struktūrą ir papildo skonį. Uogienei tinka bet kokios brandos avietės. Tačiau kivius imkite tankius ir pageidautina rūgščius, tai subalansuos aviečių saldumą. Jei norite, kad uogienė būtų tiršta, įpilkite į ją pektino arba gelfix.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avietės
    500 gramų
  • Kiviai
    250 gramų
  • Cukrus
    600 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Kivius kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite, avietes išrūšiuokite, jei reikia, nuplaukite ir ...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Kivius kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite, avietes išrūšiuokite, jei reikia, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
  • Avietes suberkite į dubenį uogienei virti ir apibarstykite cukrumi. Palikite 6 valandoms, kad avietės išleistų sultis.
    2. Avietes suberkite į dubenį uogienei virti ir apibarstykite cukrumi. Palikite 6 valandoms, kad avietės išleistų sultis.
  • Reklama
  • Kivius nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Įdėkite jį į aviečių dubenį.
    3. Kivius nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Įdėkite jį į aviečių dubenį.
  • Aviečių ir kivių uogienę virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių, nugriebdami ir maišydami. Paruoštą uogienę supilstykite į sausus, steri...
    4. Aviečių ir kivių uogienę virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių, nugriebdami ir maišydami. Paruoštą uogienę supilstykite į sausus, sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir leiskite uogienei visiškai atvėsti. Tada apverskite ir laikykite.
  • Reklama
  • Gerų pasiruošimų!
    5. Gerų pasiruošimų!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai