Atviras trapios tešlos pyragas su varške ir uogomis
4.5 (6 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Šis pyragas yra smėlinio pagrindo, su subtiliu varškės įdaru, o uogas įdarui galite rinktis pagal savo skonį - man neįtikėtinai pavykęs vyšnių ir šaltalankių skonių derinys. Aš turiu šaldytų šaltalankių ir vyšnių, bet galite naudoti ir kitus uogų mišinius, tiek šaldytas, tiek šviežias - visada išeis labai skanu. Aš naudoju 20 cm skersmens kepimo formą.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai230 gramų
-
Sviestas100 gramų
-
Cukrus160 gramų (60 gramų tešlai, 100 gramų įdarui)
-
Kiaušiniai3 vnt (1 vnt
-
Vyšnia200 gramų (užšaldytos)
-
Šaltalankis100 gramų
-
Varškė200 gramų
-
Grietinė100 gramų
-
Krakmolas2 arbatiniai šaukšteliai
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Iš karto sudėkite visus ingredientus ant stalo. Sviestas turi būti minkštas, todėl jį reikia išimti iš šaldytuvo iš anksto. Šaldytų uogų atitirpinti nereikia.
-
2. Paruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite vieną kiaušinį ir suberkite 60 gramų cukraus. Šiuos ingredientus plakite mikseriu, kol gausite lengvą, purų mišinį.
-
Reklama
-
3. Į kiaušinių masę įdėkite minkšto sviesto.
-
4. Šiuos ingredientus plakite mikseriu, kol gausite vienalytę kreminę konsistenciją.
-
Reklama
-
5. Miltus persijokite su kepimo milteliais.
-
6. Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie pirštų ir yra labai elastinga.
-
Reklama
-
7. Kepimo formos dugną uždenkite kepimo popieriumi, išklokite tešlą ir rankomis suformuokite maždaug 4 cm aukščio pagrindo horizontalųjį paviršių šakute. Formą su pagrindu 30 minučių padėkite į šaldytuvo lentyną.
-
8. Paruoškite pyrago įdarą. Į dubenį sudėkite varškę, grietinę, įmuškite du kiaušinius, suberkite 100 gramų cukraus ir krakmolo.
-
Reklama
-
9. Naudodami panardinamąjį maišytuvą, sumaišykite šiuos ingredientus į vienalytį mišinį.
-
10. Iš šaldytuvo išimkite formą su pagrindu ir ant dugno tolygiai išdėliokite vyšnias ir šaltalankius.
-
Reklama
-
11. Ant viršaus užpilkite varškės mišinį. Pyragą padėkite kepti į orkaitę, jau įkaitintą iki 180 laipsnių, 40-45 minutes.
-
12. Gatavą pyragą visiškai atvėsinkite.
-
13. Pyragą supjaustykite porcijomis ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (6 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama