Atviras trapios tešlos pyragas su varške ir uogomis

Atviras trapios tešlos pyragas su varške ir uogomis

4.5 (6 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Šis pyragas yra smėlinio pagrindo, su subtiliu varškės įdaru, o uogas įdarui galite rinktis pagal savo skonį - man neįtikėtinai pavykęs vyšnių ir šaltalankių skonių derinys. Aš turiu šaldytų šaltalankių ir vyšnių, bet galite naudoti ir kitus uogų mišinius, tiek šaldytas, tiek šviežias - visada išeis labai skanu. Aš naudoju 20 cm skersmens kepimo formą.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    230 gramų
  • Sviestas
    100 gramų
  • Cukrus
    160 gramų (60 gramų tešlai, 100 gramų įdarui)
  • Kiaušiniai
    3 vnt (1 vnt
  • Vyšnia
    200 gramų (užšaldytos)
  • Šaltalankis
    100 gramų
  • Varškė
    200 gramų
  • Grietinė
    100 gramų
  • Krakmolas
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Iš karto sudėkite visus ingredientus ant stalo. Sviestas turi būti minkštas, todėl jį reikia išimti iš šaldytuvo iš anksto. Šaldytų uogų ...
    1. Iš karto sudėkite visus ingredientus ant stalo. Sviestas turi būti minkštas, todėl jį reikia išimti iš šaldytuvo iš anksto. Šaldytų uogų atitirpinti nereikia.
  • Paruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite vieną kiaušinį ir suberkite 60 gramų cukraus. Šiuos ingredientus plakite mikseriu, kol gausite lengvą...
    2. Paruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite vieną kiaušinį ir suberkite 60 gramų cukraus. Šiuos ingredientus plakite mikseriu, kol gausite lengvą, purų mišinį.
  • Reklama
  • Į kiaušinių masę įdėkite minkšto sviesto.
    3. Į kiaušinių masę įdėkite minkšto sviesto.
  • Šiuos ingredientus plakite mikseriu, kol gausite vienalytę kreminę konsistenciją.
    4. Šiuos ingredientus plakite mikseriu, kol gausite vienalytę kreminę konsistenciją.
  • Reklama
  • Miltus persijokite su kepimo milteliais.
    5. Miltus persijokite su kepimo milteliais.
  • Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie pirštų ir yra labai elastinga.
    6. Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie pirštų ir yra labai elastinga.
  • Reklama
  • Kepimo formos dugną uždenkite kepimo popieriumi, išklokite tešlą ir rankomis suformuokite maždaug 4 cm aukščio pagrindo horizontalųjį pav...
    7. Kepimo formos dugną uždenkite kepimo popieriumi, išklokite tešlą ir rankomis suformuokite maždaug 4 cm aukščio pagrindo horizontalųjį paviršių šakute. Formą su pagrindu 30 minučių padėkite į šaldytuvo lentyną.
  • Paruoškite pyrago įdarą. Į dubenį sudėkite varškę, grietinę, įmuškite du kiaušinius, suberkite 100 gramų cukraus ir krakmolo.
    8. Paruoškite pyrago įdarą. Į dubenį sudėkite varškę, grietinę, įmuškite du kiaušinius, suberkite 100 gramų cukraus ir krakmolo.
  • Reklama
  • Naudodami panardinamąjį maišytuvą, sumaišykite šiuos ingredientus į vienalytį mišinį.
    9. Naudodami panardinamąjį maišytuvą, sumaišykite šiuos ingredientus į vienalytį mišinį.
  • Iš šaldytuvo išimkite formą su pagrindu ir ant dugno tolygiai išdėliokite vyšnias ir šaltalankius.
    10. Iš šaldytuvo išimkite formą su pagrindu ir ant dugno tolygiai išdėliokite vyšnias ir šaltalankius.
  • Reklama
  • Ant viršaus užpilkite varškės mišinį. Pyragą padėkite kepti į orkaitę, jau įkaitintą iki 180 laipsnių, 40-45 minutes.
    11. Ant viršaus užpilkite varškės mišinį. Pyragą padėkite kepti į orkaitę, jau įkaitintą iki 180 laipsnių, 40-45 minutes.
  • Gatavą pyragą visiškai atvėsinkite.
    12. Gatavą pyragą visiškai atvėsinkite.
  • Pyragą supjaustykite porcijomis ir patiekite. Gero apetito!
    13. Pyragą supjaustykite porcijomis ir patiekite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (6 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai