Aštrios sūdytos kuojos namuose
3.6 (3 įvertinimai)
10 Porcijos
34 val.
Apie receptą
Jei mėgstate aštriai sūdytą žuvį, tuomet ją galima pasigaminti iš įprastos upinės žuvies, pavyzdžiui, kuojos. Kuojos skoniu primena aštriai pasūdytą šprotą. Galima patiekti ant stalo su karštomis bulvėmis ar putojančiu gėrimu. Būtinai pašalinkite žiaunas ir vidurius, jie paruoštai žuviai suteikia kartumo. Taip sūdytas kuojas galima nuplauti ir pakabinti tolimesniam džiovinimui, tuomet gausite džiovintą arba išdžiovintą kuoją su pikantiškomis natomis.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kuojos700 gramų
-
Vanduo1 litras
-
Druska4 šaukštai
-
Cukrus2 šaukštai
-
Juodieji pipirai10 vnt (žirniai)
-
Kvapieji pipirai2 vnt
-
Gvazdikėliai4 vnt
-
Lauro lapas3 vnt
-
Kalendra1/4 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kuoją nuplaukite ir pašalinkite žiaunas bei vidurius.
-
2. Į puodą supilkite vandenį, suberkite lauro lapą ir prieskonius.
-
Reklama
-
3. Į puodą sudėkite druską.
-
4. Į sūrymą supilkite cukrų ir išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Puodą su sūrymu uždėkite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 10 minučių, nukelkite nuo ugnies ir atidėkite.
-
6. Paruoštą kuoją sudėkite į puodą.
-
Reklama
-
7. Atvėsintu sūrymu užpilkite žuvį.
-
8. Ant žuvies uždėkite lėkštę ir uždėkite nedidelį svarelį, kad kuoja visiškai atsidurtų sūryme.
-
Reklama
-
9. Palikite vėsioje vietoje vieną dieną, tada padėkite į šaldytuvą arba rūsį.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama