Aštrios sūdytos kuojos namuose

Aštrios sūdytos kuojos namuose

3.6 (3 įvertinimai)

10 Porcijos
34 val.

Apie receptą

Jei mėgstate aštriai sūdytą žuvį, tuomet ją galima pasigaminti iš įprastos upinės žuvies, pavyzdžiui, kuojos. Kuojos skoniu primena aštriai pasūdytą šprotą. Galima patiekti ant stalo su karštomis bulvėmis ar putojančiu gėrimu. Būtinai pašalinkite žiaunas ir vidurius, jie paruoštai žuviai suteikia kartumo. Taip sūdytas kuojas galima nuplauti ir pakabinti tolimesniam džiovinimui, tuomet gausite džiovintą arba išdžiovintą kuoją su pikantiškomis natomis.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kuojos
    700 gramų
  • Vanduo
    1 litras
  • Druska
    4 šaukštai
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Juodieji pipirai
    10 vnt (žirniai)
  • Kvapieji pipirai
    2 vnt
  • Gvazdikėliai
    4 vnt
  • Lauro lapas
    3 vnt
  • Kalendra
    1/4 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kuoją nuplaukite ir pašalinkite žiaunas bei vidurius.
    1. Kuoją nuplaukite ir pašalinkite žiaunas bei vidurius.
  • Į puodą supilkite vandenį, suberkite lauro lapą ir prieskonius.
    2. Į puodą supilkite vandenį, suberkite lauro lapą ir prieskonius.
  • Reklama
  • Į puodą sudėkite druską.
    3. Į puodą sudėkite druską.
  • Į sūrymą supilkite cukrų ir išmaišykite.
    4. Į sūrymą supilkite cukrų ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Puodą su sūrymu uždėkite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 10 minučių, nukelkite nuo ugnies ir atidėkite.
    5. Puodą su sūrymu uždėkite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 10 minučių, nukelkite nuo ugnies ir atidėkite.
  • Paruoštą kuoją sudėkite į puodą.
    6. Paruoštą kuoją sudėkite į puodą.
  • Reklama
  • Atvėsintu sūrymu užpilkite žuvį.
    7. Atvėsintu sūrymu užpilkite žuvį.
  • Ant žuvies uždėkite lėkštę ir uždėkite nedidelį svarelį, kad kuoja visiškai atsidurtų sūryme.
    8. Ant žuvies uždėkite lėkštę ir uždėkite nedidelį svarelį, kad kuoja visiškai atsidurtų sūryme.
  • Reklama
  • Palikite vėsioje vietoje vieną dieną, tada padėkite į šaldytuvą arba rūsį.
    9. Palikite vėsioje vietoje vieną dieną, tada padėkite į šaldytuvą arba rūsį.
  • Skanaus!
    10. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai