Arbūzai savo sultyse žiemai

Arbūzai savo sultyse žiemai

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
5 val.

Apie receptą

Puikus skanėstas ir skanus užkandis – arbūzai savo sultyse žiemai. Arbūzai savo sultyse yra skanūs, pikantiški, šiek tiek sūrūs ir rūgštūs, kaip tik tinkami užkandžiui. Skanūs ne tik arbūzai, bet ir sultys. Pagal receptą turėsite nupjauti arbūzo skilteles nuo plutos ir, jei įmanoma, išimti kaulus. Kaip prieskonius naudokite cukrų, druską, citrinos rūgštį ir šiek tiek 9% acto.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Arbūzas
    1,5 kilogramo
  • Cukrus
    1 valgomasis šaukštas
  • Druska
    1 šaukštas
  • Actas 9%
    1,5 arbatinio šaukštelio (0,5 šaukštelio kiekvienam 0,5 litro stiklainiui)
  • Citrinų rūgštis
    0,5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Arbūzą supjaustykite vidutiniais gabalėliais, nupjaukite žievelę ir pašalinkite sėklas.
    2. Arbūzą supjaustykite vidutiniais gabalėliais, nupjaukite žievelę ir pašalinkite sėklas.
  • Reklama
  • Arbūzo gabalėlius sumaišykite su cukrumi ir druska.
    3. Arbūzo gabalėlius sumaišykite su cukrumi ir druska.
  • Supilkite citrinos rūgštį.
    4. Supilkite citrinos rūgštį.
  • Reklama
  • Arbūzo gabalėlius sumaišykite su prieskoniais ir palikite 1 valandai, kad išsiskirtų sultys.
    5. Arbūzo gabalėlius sumaišykite su prieskoniais ir palikite 1 valandai, kad išsiskirtų sultys.
  • Arbūzą sudėkite į stiklainius su visomis sultimis.
    6. Arbūzą sudėkite į stiklainius su visomis sultimis.
  • Reklama
  • Sterilizuokite arbūzą puode su šiltu vandeniu 25 minutes.
    7. Sterilizuokite arbūzą puode su šiltu vandeniu 25 minutes.
  • Išimkite stiklainius ir supilkite actą. 0,5 šaukštelio į kiekvieną 0,5 litro stiklainį.
    8. Išimkite stiklainius ir supilkite actą. 0,5 šaukštelio į kiekvieną 0,5 litro stiklainį.
  • Reklama
  • Stiklainius uždarykite dangteliais ir apverskite aukštyn kojomis, patikrinkite, ar neišbėga sultys.
    9. Stiklainius uždarykite dangteliais ir apverskite aukštyn kojomis, patikrinkite, ar neišbėga sultys.
  • Ruošinį laikykite tamsiame sandėliuke arba rūsyje. Skanaus!
    10. Ruošinį laikykite tamsiame sandėliuke arba rūsyje. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai