Arbūzai savo sultyse žiemai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
5 val.
Apie receptą
Puikus skanėstas ir skanus užkandis – arbūzai savo sultyse žiemai. Arbūzai savo sultyse yra skanūs, pikantiški, šiek tiek sūrūs ir rūgštūs, kaip tik tinkami užkandžiui. Skanūs ne tik arbūzai, bet ir sultys. Pagal receptą turėsite nupjauti arbūzo skilteles nuo plutos ir, jei įmanoma, išimti kaulus. Kaip prieskonius naudokite cukrų, druską, citrinos rūgštį ir šiek tiek 9% acto.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Arbūzas1,5 kilogramo
-
Cukrus1 valgomasis šaukštas
-
Druska1 šaukštas
-
Actas 9%1,5 arbatinio šaukštelio (0,5 šaukštelio kiekvienam 0,5 litro stiklainiui)
-
Citrinų rūgštis0,5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Arbūzą supjaustykite vidutiniais gabalėliais, nupjaukite žievelę ir pašalinkite sėklas.
-
Reklama
-
3. Arbūzo gabalėlius sumaišykite su cukrumi ir druska.
-
4. Supilkite citrinos rūgštį.
-
Reklama
-
5. Arbūzo gabalėlius sumaišykite su prieskoniais ir palikite 1 valandai, kad išsiskirtų sultys.
-
6. Arbūzą sudėkite į stiklainius su visomis sultimis.
-
Reklama
-
7. Sterilizuokite arbūzą puode su šiltu vandeniu 25 minutes.
-
8. Išimkite stiklainius ir supilkite actą. 0,5 šaukštelio į kiekvieną 0,5 litro stiklainį.
-
Reklama
-
9. Stiklainius uždarykite dangteliais ir apverskite aukštyn kojomis, patikrinkite, ar neišbėga sultys.
-
10. Ruošinį laikykite tamsiame sandėliuke arba rūsyje. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama