Apverstas vyšnių pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Noriu jums pasiūlyti paprastą, bet labai patrauklų naminio uogų pyrago receptą. Subtilus pyragas nuostabiai dera su vyšniomis, sudarydamas stulbinantį ansamblį, kurio neišbandyti neįmanoma. Šis receptas geras, nes uogas galima naudoti ne tik šviežias, bet ir šaldytas. Dėl išankstinio kepimo jie nesudrėkina tešlos. Taigi, ar esate pasirengęs išmokti kepti apverstą vyšnių pyragą? Tada prisiminkite ir pakartokite receptą savo virtuvėje!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vyšnios600 gramų
-
Miltai450 gramų (maždaug)
-
Sviestas110 gramų
-
Grietinė200 gramų (arba natūralaus jogurto)
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Druska1 žiupsnelis
-
Cukrus1 stiklinė (+ 2 šaukšteliai)
-
Kepimo milteliai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Citrinos arba laimo žievelės2 arbatiniai šaukšteliai (+ 1 šaukštelis sulčių)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Karščiui atsparų indą ištepkite šaukšteliu lydyto sviesto.
-
2. Ant viršaus uždėkite kepimo popieriaus apskritimą.
-
Reklama
-
3. Į formą sudėkite uogas, 2 arbatinius šaukštelius cukraus ir citrinos sultis. Įpilkite lydyto sviesto (rezervuodami apie 50 gramų). Viską atsargiai išmaišykite.
-
4. Uogas pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-50 minučių.
-
Reklama
-
5. Norėdami paruošti pagrindą, į gilų dubenį persijokite miltus, druską ir kepimo miltelius. Suberkite cukrų, citrinos žievelę, įmuškite kiaušinius.
-
6. Į tešlą sudėkite likusį sviestą, supilkite grietinę ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Išimkite uogas iš orkaitės ir atvėsinkite. Tada paskleiskite tešlą lygiu sluoksniu.
-
8. Ir grąžinkite keptuvę į orkaitę.
-
Reklama
-
9. Kepkite pyragą, kol iškeps (patikrinkite mediniu iešmeliu arba dantų krapštuku) 45-55 minutes.
-
10. Formoje šiek tiek atvėsinkite ir atsargiai apverskite.
-
Reklama
-
11. Leiskite šiek tiek atvėsti, supjaustykite porcijomis ir patiekite, jei norite, užpilkite cukraus pudra, grietine arba jogurtu. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama