Apverstas pyragas su ananasais
5 (2 įvertinimai)
9 Porcijos
1 val. 15 min.
Apie receptą
Apverstą pyragą galima gaminti su beveik bet kokiais vaisiais, tačiau ypač tinka su konservuotais ananasais. Receptas labai paprastas, o pyragas skanus! Pažvelgus į šį pyragą tikrai norėsis jį išsikepti, o paragavus norėsis pyrago dar ir dar. Užsirašykite receptą, tai verta!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Uogos /
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas190 gramų (75 gramai
-
Rudasis cukrus225 gramai
-
Ananasai9 gabaliukai (žiedai)
-
Šviežios vyšnios9 vnt (arba šaldytos)
-
Cukrus200 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Vanilė1/4 arbatinio šaukštelio
-
Kvietiniai miltai250 gramų
-
Kepimo milteliai1 valgomasis šaukštas
-
Druska0,5 arbatinio šaukštelio
-
Pienas175 mililitrai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Ananasų žiedus ir vyšnias nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
-
Reklama
-
3. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Į formą supilkite rudąjį cukrų, sudėkite ištirpintą sviestą, išmaišykite, tolygiai išlyginkite formos dugną.
-
4. Ant cukraus sluoksnio uždėkite ananasų žiedus, į žiedo vidų įdėkite vyšnias.
-
Reklama
-
5. Į plakimui skirtą dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite vanilę, minkštą sviestą, plakite mikseriu apie tris minutes.
-
6. Sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.
-
Reklama
-
7. Maždaug 3 dozėmis pakaitomis įmaišykite miltų mišinį ir pieną į tešlą, toliau plakdami.
-
8. Supilkite tešlą ant ananasų ir išlyginkite. Pašaukite į orkaitę 1 valandai, maždaug po 45 minučių uždenkite folija, kad pyragas nesudegtų. Gatavą pyragą atvėsinkite apie 10 minučių, peiliu atskirkite nuo formos sienelių ir apverskite ant indo.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama