Apverstas obuolių pyragas su medumi ir imbieru
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Apversto pyrago receptas su obuoliais, medumi, maltu imbieru ir cinamonu. Patiekite kvapnų obuolių pyragą su plakta grietinėle.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai800 gramų
-
Sviestas4 šaukštai
-
Kiaušinis1 vnt
-
Imbieras1 arbatinis šaukštelis
-
Cinamonas1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1 žiupsnelis
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Soda1 arbatinis šaukštelis
-
Pasukos1 stiklinė
-
Tamsi melasa1/3 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pasigaminkite įdarą. Obuolius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu.
-
2. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Įpilkite rudojo cukraus ir virkite ant vidutinės ugnies maišydami 4 minutes, tada įmaišykite žiupsnelį druskos. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite į paruoštą formą. Ant viršaus uždėkite obuolių skilteles taip, kad jos perdengtų viena kitą.
-
Reklama
-
3. Pasigaminkite tešlą. Naudodami mikserį, vidutiniu greičiu sutrinkite 1/2 puodelio sviesto ir cukraus. Padidinkite greitį iki didelio ir plakite iki kreminės masės. Vidutiniame dubenyje suplakite kiaušinį, melasą, medų ir grietinėlę. Atskirame dubenyje išsijokite miltus, soda, druską, imbierą ir cinamoną. Į sviesto mišinį įpilkite miltų ir melasos mišinio ir švelniai išmaišykite. Supilkite tešlą į formą ant obuolių sluoksnio.
-
4. Kepkite 45–50 minučių. Leiskite atvėsti ant grotelių 10–15 minučių, tada apverskite pyragą ant didelės lėkštės.
-
Reklama
-
5. Obuolių pyragą patiekite šiltą arba šaltą su plakta grietinėle.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama