Apverstas moliūgų pyragas su pekano riešutais
5 (1 įvertinimai)
12 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Pyrago, pagaminto iš moliūgų tyrės, pekano riešutų, cinamono, muskato riešuto ir kvapiųjų pipirų, receptas. Šis švelnus apverstas moliūgų pyragas užvaldys jus savo prieskonių aromatu.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas2 vnt (ištirpintas)
-
Miltai2/3 stiklinės
-
Maltas cinamonas1 arbatinis šaukštelis
-
Muskatas1/4 arbatinio šaukštelio
-
Kvapieji pipirai1/4 arbatinio šaukštelio
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Gazuotas vanduo1/2 arbatinio šaukštelio
-
Cukrus1 puodelis
-
Vanilės ekstraktas1 arbatinis šaukštelis
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Moliūgų tyrė1 puodelis
-
Pienas1/2 stiklinė (šiltas)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Pekano riešutus perpjaukite per pusę. Sudėkite pekano riešutų puseles ant kepimo skardos ir pakepinkite 5 minutes, kol pasklis kvapas. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti, tada supjaustykite mažais gabalėliais ir atidėkite į šalį.
-
2. Ištirpinkite sviestą nedideliame puode. Pyrago formą ištepkite ištirpintu sviestu ir pabarstykite ruduoju cukrumi. Išmaišykite šakute.
-
Reklama
-
3. Į keptuvę sudėkite susmulkintus pekano riešutus.
-
4. Dideliame dubenyje persijokite miltus, cukrų, cinamoną, muskato riešutą, kvapiuosius pipirus, druską, kepimo miltelius ir kepimo sodą; atidėkite į šalį.
-
Reklama
-
5. Elektriniu maišytuvu vidutiniu greičiu dubenyje išplakite sviestą, kiaušinius, pieną, vanilės ekstraktą ir moliūgų tyrę, kol susijungs, maždaug 2 minutes.
-
6. Suberkite miltų mišinį ir išmaišykite šaukštu.
-
Reklama
-
7. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 50 minučių. Pyragą apverskite ant grotelių riešutais į viršų ir leiskite atvėsti. Supjaustykite ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama