Apverstas kriaušių pyragas

Apverstas kriaušių pyragas

5 (2 įvertinimai)

10 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Kas vaikystėje nevalgė saldžių pyragų? Vietoj pirktinių saldumynų siūlau prisiminti vaikystę ir išsikepti naminį kriaušių pyragą. Tokį patį pyragą galima gaminti ne tik su kriaušėmis, tinka ir obuoliai. Iškart po kepimo pyragą apverskite, kad apačia būtų viršuje, apipilkite karamele ir patiekite. Vietoj karamelės galite papuošti cukraus pudra, plakta grietinėle.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Rudas cukrus
    1.5 stiklinės
  • Sviestas
    10 šaukštų
  • Kriaušės
    2~3 vnt
  • Pilno grūdo miltai
    1.5 stiklinės
  • Cukrus
    1.5 stiklinės
  • Soda
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Cinamonas
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Maltas imbieras
    1 žiupsnelis
  • Muskato riešutas
    1 žiupsnelis
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Aliejus
    0.5 stiklinės
  • Pasukos
    0.5 stiklinės
  • Imbiero šaknis
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Grietinėlė
    0.5 stiklinės
  • Vanilės ekstraktas
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite 1 puodelį rudojo cukraus ir paskleiskite per visą dugną.
    1. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite 1 puodelį rudojo cukraus ir paskleiskite per visą dugną.
  • Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais ir uždėkite ant cukraus.
    2. Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais ir uždėkite ant cukraus.
  • Reklama
  • Formą dėkite į iki 160-170 laipsnių įkaitintą orkaitę 8 minutėms, tada išimkite formą iš orkaitės.
    3. Formą dėkite į iki 160-170 laipsnių įkaitintą orkaitę 8 minutėms, tada išimkite formą iš orkaitės.
  • Kriaušes nuplaukite ir nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
    4. Kriaušes nuplaukite ir nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
  • Reklama
  • Šiek tiek atvėsusį cukraus ir sviesto mišinį išmaišykite.
    5. Šiek tiek atvėsusį cukraus ir sviesto mišinį išmaišykite.
  • Kriaušių skilteles vienu sluoksniu paskleiskite į karamelės mišinį.
    6. Kriaušių skilteles vienu sluoksniu paskleiskite į karamelės mišinį.
  • Reklama
  • Kitame dubenyje sumaišykite miltus, baltąjį cukrų (1 puodelis), cinamoną, muskato riešutą, maltą imbierą, druską, sodą ir kepimo miltelius.
    7. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, baltąjį cukrų (1 puodelis), cinamoną, muskato riešutą, maltą imbierą, druską, sodą ir kepimo miltelius.
  • Į sausus ingredientus įmuškite kiaušinius, supilkite augalinį aliejų, pasukas, išmaišykite.
    8. Į sausus ingredientus įmuškite kiaušinius, supilkite augalinį aliejų, pasukas, išmaišykite.
  • Reklama
  • Imbiero šaknį nulupkite ir sutarkuokite.
    9. Imbiero šaknį nulupkite ir sutarkuokite.
  • Į tešlą suberkite imbierą ir išmaišykite.
    10. Į tešlą suberkite imbierą ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Tešlą supilkite ant kriaušių, kad jos būtų visiškai apsemtos.
    11. Tešlą supilkite ant kriaušių, kad jos būtų visiškai apsemtos.
  • Dėkite formą 1 valandai į orkaitę, įkaitintą iki 165-170 laipsnių.
    12. Dėkite formą 1 valandai į orkaitę, įkaitintą iki 165-170 laipsnių.
  • Į puodą sudėkite likusį sviestą, grietinėlę, suberkite 0,5 stiklinės baltojo ir rudojo cukraus. Viską ištirpinkite ir virkite 3 minutes a...
    13. Į puodą sudėkite likusį sviestą, grietinėlę, suberkite 0,5 stiklinės baltojo ir rudojo cukraus. Viską ištirpinkite ir virkite 3 minutes ant silpnos ugnies, tada nukelkite nuo ugnies ir supilkite vanilės ekstraktą.
  • Reklama
  • Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite 20 minučių.
    14. Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite 20 minučių.
  • Formą uždenkite lėkšte ir pyragą apverskite, ant viršaus uždėkite kelis šaukštus karamelinio padažo.
    15. Formą uždenkite lėkšte ir pyragą apverskite, ant viršaus uždėkite kelis šaukštus karamelinio padažo.
  • Pyragą supjaustykite ir užpilkite likusiu padažu.
    16. Pyragą supjaustykite ir užpilkite likusiu padažu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai