Apverstas kriaušių pyragas
5 (2 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Kas vaikystėje nevalgė saldžių pyragų? Vietoj pirktinių saldumynų siūlau prisiminti vaikystę ir išsikepti naminį kriaušių pyragą. Tokį patį pyragą galima gaminti ne tik su kriaušėmis, tinka ir obuoliai. Iškart po kepimo pyragą apverskite, kad apačia būtų viršuje, apipilkite karamele ir patiekite. Vietoj karamelės galite papuošti cukraus pudra, plakta grietinėle.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rudas cukrus1.5 stiklinės
-
Sviestas10 šaukštų
-
Kriaušės2~3 vnt
-
Pilno grūdo miltai1.5 stiklinės
-
Cukrus1.5 stiklinės
-
Soda1 arbatinis šaukštelis
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Druska0.5 arbatinio šaukštelio
-
Cinamonas2 arbatiniai šaukšteliai
-
Maltas imbieras1 žiupsnelis
-
Muskato riešutas1 žiupsnelis
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Aliejus0.5 stiklinės
-
Pasukos0.5 stiklinės
-
Imbiero šaknis2 arbatiniai šaukšteliai
-
Grietinėlė0.5 stiklinės
-
Vanilės ekstraktas1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite 1 puodelį rudojo cukraus ir paskleiskite per visą dugną.
-
2. Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais ir uždėkite ant cukraus.
-
Reklama
-
3. Formą dėkite į iki 160-170 laipsnių įkaitintą orkaitę 8 minutėms, tada išimkite formą iš orkaitės.
-
4. Kriaušes nuplaukite ir nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
-
Reklama
-
5. Šiek tiek atvėsusį cukraus ir sviesto mišinį išmaišykite.
-
6. Kriaušių skilteles vienu sluoksniu paskleiskite į karamelės mišinį.
-
Reklama
-
7. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, baltąjį cukrų (1 puodelis), cinamoną, muskato riešutą, maltą imbierą, druską, sodą ir kepimo miltelius.
-
8. Į sausus ingredientus įmuškite kiaušinius, supilkite augalinį aliejų, pasukas, išmaišykite.
-
Reklama
-
9. Imbiero šaknį nulupkite ir sutarkuokite.
-
10. Į tešlą suberkite imbierą ir išmaišykite.
-
Reklama
-
11. Tešlą supilkite ant kriaušių, kad jos būtų visiškai apsemtos.
-
12. Dėkite formą 1 valandai į orkaitę, įkaitintą iki 165-170 laipsnių.
-
13. Į puodą sudėkite likusį sviestą, grietinėlę, suberkite 0,5 stiklinės baltojo ir rudojo cukraus. Viską ištirpinkite ir virkite 3 minutes ant silpnos ugnies, tada nukelkite nuo ugnies ir supilkite vanilės ekstraktą.
-
Reklama
-
14. Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite 20 minučių.
-
15. Formą uždenkite lėkšte ir pyragą apverskite, ant viršaus uždėkite kelis šaukštus karamelinio padažo.
-
16. Pyragą supjaustykite ir užpilkite likusiu padažu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama