Apelsininės spurgos
5 (1 įvertinimai)
5-6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Puikus variantas kepiniams savaitgaliui - kvapnios, minkštos ir labai skanios spurgos. Traški plutelė, puri, minkšta, skanus apelsinų skonis – jums patiks! Ar kas nors iš jūsų atsisakytų skanių ir kvapnių naminių pyragų, net jei tai būtų tokios aliejuje keptos spurgos? Manau, kad niekas! Juk nevalgome tokio „šlamšto“ tris kartus per dieną ir net ne kas savaitę. Tad pasilepinkime ir išsivirkime skanios arbatos, receptas nesudėtingas, viskas daroma labai paprastai.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Apelsinai1 vnt (200 gramų)
-
Varškė200 gramų
-
Kvietiniai miltai280~300 gramų
-
Sausos mielės1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus3~4 šaukštai
-
Pienas50 mililitrų
-
Vanilinis cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1/3 šaukštelio
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Augalinis aliejus400~500 mililitrų
-
Cukraus pudra2~3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Sausas mieles su šaukšteliu cukraus išmaišome šiltame piene ir paliekame 10 min., leidžiame pakilti.
-
2. Apelsiną kruopščiai nuplaukite, supjaustykite ir įsitikinkite, kad jame nėra sėklų. Jei yra, pašaliname. O apelsiną sutrinkite blenderiu į tyrę.
-
Reklama
-
3. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, įprastą ir vanilinį cukrų, druską ir susmulkintą apelsiną.
-
4. Įpilkite mieles su pienu ir išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Ir suberkite miltus. Minkykite minkštą tešlą, kuri prilips prie rankų. Kad būtų patogiau, sutepkite rankas augaliniu aliejumi. Palikite tešlą šiltoje vietoje 30-40 minučių, leiskite pakilti.
-
6. Stalą ir rankas patepkite augaliniu aliejumi ir paskleiskite tešlą, rankomis išlyginkite ją maždaug 1 cm storio sluoksniu. Ir stikline išspauskite apskritimus. Su pirštu padariau skylutes apskritimais, taip patogiau
-
Reklama
-
7. Ant ugnies įkaitinkite šiek tiek daugiau nei vidutiniškai augalinio aliejaus ir apkepkite spurgas.
-
8. Kepkite iki gražios auksinės spalvos. Bet kokiu atveju, pirmą partiją paragaukite, ar jos viduje iškepusios, ir sumažinkite arba padidinkite kaitrą.
-
Reklama
-
9. Paruoštas spurgas paskirstome ant popierinių servetėlių, leidžiame aliejaus perteklių susigerti.
-
10. Atvėsusias spurgas pabarstykite cukraus pudra.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama