Amerikietiškas citrinų pyragas
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Amerikietiškas citrinų pyragas yra tradicinis amerikietiškas pyragas. Kiekviena šeima jį gamina skirtingai, su savo ypatybėmis, tačiau gavau labai sėkmingą receptą, kuriuo skubu pasidalinti. Jei niekada nebandėte amerikietiško citrininio pyrago, labai rekomenduoju jį išsikepti, ypač citrinų ir citrininių kepinių mėgėjams. Receptas yra paprastas, ypač jei laikotės visų žingsnis po žingsnio rekomendacijų. Viso ko geriausio ir sėkmės! Pradžiuginkite save ir artimuosius gardžiais naminiais pyragais!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas155 gramai (115 gramų tešloje, 40 gramų
-
Kvietiniai miltai200 gramų
-
Šaltas vanduo2 šaukštai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Citrina2 vnt
-
Kiaušiniai2 vnt (2 baltymai morengui, 2 tryniai
-
Cukrus255 gramai (15 gramų (arba 1 arbatinis šaukštelis) tešloje, 120 gramų morengui, 120 gramų įdaru)
-
Kukurūzų krakmolas60 gramų
-
Vanduo1 stiklinė
-
Vanilinis cukrus1 pakelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Į blenderio dubenį suberkite miltus, 115 gramų šalto sviesto, druską, cukrų, viską išmaišykite iki trupinių.
-
2. Miltų trupinius suberkite į dubenį, padarykite duobutę, supilkite 2 šaukštus šalto, geriausia ledinio vandens.
-
Reklama
-
3. Suminkykite tešlą į rutulį, perkelkite į maišelį, padėkite į šaldytuvą 30-40 minučių.
-
4. Kol tešla ilsisi, pasiruoškite citrinos įdarą. Norėdami tai padaryti, į puodą suberkite cukrų, krakmolą, išmaišykite, užpilkite 1 stikline vandens, vėl gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Puodą uždėkite ant mažos ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite.
-
6. Sutarkuokite dviejų citrinų žievelę.
-
Reklama
-
7. Nutarkavę žievelę, išspauskite dviejų citrinų sultis.
-
8. Atskirkite dviejų kiaušinių baltymus ir trynius; kol kas atidėkite baltymus į šalį.
-
Reklama
-
9. Į trynius įpilkite 2 šaukštus krakmolo masės iš puodo. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
-
10. Suberkite citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis, 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių pasilikite. Viską išmaišykite.
-
Reklama
-
11. Citrinų masę perkelkite į puodą ir sumaišykite su krakmolo mase iki vientisos masės.
-
12. Į citrinos įdarą įmaišykite sviestą.
-
13. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu.
-
Reklama
-
14. Tešlą perkelkite į kepimo indą, suformuokite žemus kraštelius, apie 2-3 cm, dugną subadykite šakute.
-
15. Kepimo indą su tešla uždenkite kepimo popieriumi, suberkite įkrovą (žirnius, pupeles ir pan.). Pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių, tada nuimkite viršų ir kepkite dar 10 minučių, kol švelniai apskrus.
-
16. Kol pyrago pagrindas kepa, „vandens vonelėje“ išplakite baltymus su cukrumi, įpildami 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių ir maišelį vanilinio cukraus.
-
17. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Iš vandens vonios išimkite išplaktus baltymus.
-
18. Į iškeptą formą sudėkite citrininį kremą ir pašaukite į orkaitę kepti 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
-
19. Ant pyrago viršaus paskleiskite morengą (iš konditerinio maišelio arba įprastu šaukštu). Vėl pašaukite į orkaitę maždaug 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje, kol taps švelniai kreminis.
-
20. Paruoštą citrinų pyragą visiškai atvėsinkite, atsargiai išimkite iš formos. Mėgaukitės labai skaniu pyragu su maloniu gaiviu citrinos skoniu. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama