Aluje marinuotos vištienos šlaunelės

Aluje marinuotos vištienos šlaunelės

5 (1 įvertinimai)

5-7 Porcijos
2 val. 20 min.

Apie receptą

Aluje marinuotos vištienos šlaunelės – dar vienas būdas labai skaniai ir lengvai iškepti vištienos mėsą. Alaus marinatas padaro mėsą neįtikėtinai kvapnią ir švelnią – trūksta žodžių! Perfrazuojant gerai žinomą reklamą, galima sakyti, kad alaus marinatas ir vištienos mėsa gaminami vienas kitam. Iš tiesų, alaus marinatas ir vištiena puikiai dera, bet reikia mokėti tinkamai paruošti alaus marinatą. Tai yra visa esmė. Jei aluje marinuotas vištienos šlauneles gaminsite griežtai pagal šį receptą, gausite puikų patiekalą. Išbandykite – jums tikrai patiks!

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos mėsa
    1 kilogramas
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Prieskoniai
    3 arbatiniai šaukšteliai (kmynų, čili pipirų, kajeno pipirų, cinamono)
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Petražolės
    2 šaukštai
  • Alus
    1 stiklinė
  • Sezamo aliejus
    2 šaukštai
  • Laimas
    1/2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Į didelį dubenį išspauskite česnako skilteles.
    1. Į didelį dubenį išspauskite česnako skilteles.
  • Į tą patį dubenį suberkite prieskonius.
    2. Į tą patį dubenį suberkite prieskonius.
  • Reklama
  • Taip pat įberti druskos ir pipirų.
    3. Taip pat įberti druskos ir pipirų.
  • Smulkiai supjaustykite petražoles ir suberkite į dubenį.
    4. Smulkiai supjaustykite petražoles ir suberkite į dubenį.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite sezamo aliejų.
    5. Į dubenį supilkite sezamo aliejų.
  • Į dubenį išspauskite pusės žaliosios citrinos sultis.
    6. Į dubenį išspauskite pusės žaliosios citrinos sultis.
  • Reklama
  • Galiausiai dubenėlio turinį užpilkite bokalu alaus.
    7. Galiausiai dubenėlio turinį užpilkite bokalu alaus.
  • Dubenėlio turinį gerai išplakite – visi prieskoniai turi gerai susimaišyti.
    8. Dubenėlio turinį gerai išplakite – visi prieskoniai turi gerai susimaišyti.
  • Reklama
  • Vištienos gabaliukai (pas mane mėsa nuo šlaunelių, be kaulų) išdėliojami į sandariai uždarytą maišelį.
    9. Vištienos gabaliukai (pas mane mėsa nuo šlaunelių, be kaulų) išdėliojami į sandariai uždarytą maišelį.
  • Į tą pačią pakuotę supilkite mūsų alaus marinatą.
    10. Į tą pačią pakuotę supilkite mūsų alaus marinatą.
  • Reklama
  • Uždarykite maišelį, sumaišykite mėsą su marinatu. Maišelį paliekame šaldytuve 2 valandoms, karts nuo karto pamaišydami jo turinį – mėsa t...
    11. Uždarykite maišelį, sumaišykite mėsą su marinatu. Maišelį paliekame šaldytuve 2 valandoms, karts nuo karto pamaišydami jo turinį – mėsa turi būti kuo geriau prisotinta marinato.
  • Tada belieka mums nusausinti nuo mėsos marinatą, o pačią mėsą apkepti ant grotelių (arba, jei to nėra, įprastoje keptuvėje). Apkepkite po...
    12. Tada belieka mums nusausinti nuo mėsos marinatą, o pačią mėsą apkepti ant grotelių (arba, jei to nėra, įprastoje keptuvėje). Apkepkite porą minučių iš vienos pusės.
  • Ir maždaug tas pats iš kitos pusės. Kol bus paruošta.
    13. Ir maždaug tas pats iš kitos pusės. Kol bus paruošta.
  • Reklama
  • Skanaus!
    14. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai