Aluje marinuotos vištienos šlaunelės
5 (1 įvertinimai)
5-7 Porcijos
2 val. 20 min.
Apie receptą
Aluje marinuotos vištienos šlaunelės – dar vienas būdas labai skaniai ir lengvai iškepti vištienos mėsą. Alaus marinatas padaro mėsą neįtikėtinai kvapnią ir švelnią – trūksta žodžių! Perfrazuojant gerai žinomą reklamą, galima sakyti, kad alaus marinatas ir vištienos mėsa gaminami vienas kitam. Iš tiesų, alaus marinatas ir vištiena puikiai dera, bet reikia mokėti tinkamai paruošti alaus marinatą. Tai yra visa esmė. Jei aluje marinuotas vištienos šlauneles gaminsite griežtai pagal šį receptą, gausite puikų patiekalą. Išbandykite – jums tikrai patiks!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos mėsa1 kilogramas
-
Česnakai3 skiltelės
-
Prieskoniai3 arbatiniai šaukšteliai (kmynų, čili pipirų, kajeno pipirų, cinamono)
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Petražolės2 šaukštai
-
Alus1 stiklinė
-
Sezamo aliejus2 šaukštai
-
Laimas1/2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Į didelį dubenį išspauskite česnako skilteles.
-
2. Į tą patį dubenį suberkite prieskonius.
-
Reklama
-
3. Taip pat įberti druskos ir pipirų.
-
4. Smulkiai supjaustykite petražoles ir suberkite į dubenį.
-
Reklama
-
5. Į dubenį supilkite sezamo aliejų.
-
6. Į dubenį išspauskite pusės žaliosios citrinos sultis.
-
Reklama
-
7. Galiausiai dubenėlio turinį užpilkite bokalu alaus.
-
8. Dubenėlio turinį gerai išplakite – visi prieskoniai turi gerai susimaišyti.
-
Reklama
-
9. Vištienos gabaliukai (pas mane mėsa nuo šlaunelių, be kaulų) išdėliojami į sandariai uždarytą maišelį.
-
10. Į tą pačią pakuotę supilkite mūsų alaus marinatą.
-
Reklama
-
11. Uždarykite maišelį, sumaišykite mėsą su marinatu. Maišelį paliekame šaldytuve 2 valandoms, karts nuo karto pamaišydami jo turinį – mėsa turi būti kuo geriau prisotinta marinato.
-
12. Tada belieka mums nusausinti nuo mėsos marinatą, o pačią mėsą apkepti ant grotelių (arba, jei to nėra, įprastoje keptuvėje). Apkepkite porą minučių iš vienos pusės.
-
13. Ir maždaug tas pats iš kitos pusės. Kol bus paruošta.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama